Передплата 2024 «Добрий господар»

Надмірна пітливість уві сні

Нічна пітливість — досить неприємне явище. Вона може виникати під час хвороб, наприклад, звичайного ГРВІ, а також свідчити про серйозні порушення в організмі

Фото pexels
Фото pexels

Надмірне виділення поту вночі може вказу­вати на туберкульоз. Причому нерідко пацієн­ти відзначали пітливість уві сні задовго до появи серйозних симптомів цієї недуги. Особливо не можна ігнорувати нічну пітливість, якщо у вас спо­стерігається підвищення температури, знизила­ся вага і присутній кашель.

Лімфома. Нічна пітливість може вказувати на онкологію. Організм бореться з раковими кліти­нами і періодично підвищує температуру тіла. Обов’язково зверніться до лікаря, якщо, крім ніч­ної пітливості, ви втратили апетит і вагу, почуває­теся втомленими, відчуваєте постійну сонливість.

ВІЛ. На ранніх стадіях розвитку вірусу імуно­дефіциту людини (ВІЛ) спостерігається надмірне потовиділення уві сні. Також разом з ним можуть бути сильний головний біль, втома, висип, запа­лені лімфовузли, озноб.

Апное. Потовиділення може свідчити про ап­ное уві сні. Апное — це нерівномірне дихання уві сні, яке може призводити до короткочасного його зупинення. Якщо ви хропете і у вас надмірне по­товиділення — значить, у вас може бути апное. Лі­кар підкаже, як з ним боротися.

Гіпертиреоз — це підвищений рівень гормонів у щитовидній залозі. Гіпертиреоз піднімає тем­пературу тіла, а щоб не було перегріву, організм пітніє. Цей стан коригують за допомогою дієти і медикаментів.

Гіпоглікемія — це різке зниження рівня цукру в крові людини. Падіння рівня цукру може бути небез­печним для людини, тому треба контролювати його рівень. Перевірте цукор у крові, якщо з пітливістю уві сні ви відчуваєте запаморочення, головний біль, відчуття голоду, слабкість, перепади настрою.

Більшість факторів, які пов’язані з нічним пото­виділенням, не небезпечні і не вимагають лікування. Наприклад, надмірна пітливість відбувається під час менопаузи, за наявності печії або прийому медика­ментів. Але якщо цей стан вас непокоїть, краще пе­ревірити свій організм, щоб спати спокійно.

Схожі новини