Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Важливість молоковідсмоктувача в період лактації

Багато мам, що рано повертаються на роботу з декретної відпустки або просто не хочуть припиняти годувати дитину грудьми, використовують спеціальні прилади для зціджування.

Це дозволяє зберегти лактацію, покращує відтік молока і стимулює його вироблення. Функціональні та якісні молоковідсмоктувачі допоможуть зробити період годування комфортним і приємним як для мами, так і для дитини. Коли необхідно задуматися про купівлю цього корисного девайса, і чому важливо його придбати — читайте в статті.

Навіщо потрібен молоковідсмоктувач?

Замислитися про купівлю молоковідсмоктувача можна в той момент, коли мамі час виходити на роботу, оскільки вона не зможе регулярно годувати дитину грудьми. Втім, прилад може стати необхідним помічником для догляду за малюком з перших днів його життя. Аксесуар буде корисним у таких ситуаціях:

  • Передчасні пологи — органи недоношеного малюка недостатньо розвинені, через що можуть виникати труднощі під час смоктання грудей. Лікарі рекомендують зціджувати грудне молоко та годувати ним новонароджених з пляшечки.
  • Кесарів розтин — організм мами в період після операції відновлюється повільно, тому грудне молоко може з’являтися із затримкою. Молоковідсос допоможе стимулювати його вироблення та покращити лактацію.
  • У перші дні після пологів — коли молока у грудях може бути недостатньо, молоковідсмоктувач допоможе повноцінно нагодувати новонародженого.
  • Недостатня кількість молока — лікарі запевняють, що повне зціджування є своєрідним сигналом для організму, після чого молоко виробляється ще активніше.
  • Лактостаз — якщо молоко в грудях залишається після годування, то існує ризик розвитку маститу. Крім того, якщо молоко не виводиться із залози, лактація припиняється. Молоковідсмоктувач допоможе зменшити набряклість і больові відчуття, а також продовжити природне вигодовування.

Переваги, про які важливо знати: чому кожній мамі варто купити молоковідсмоктувач

Відсмоктувач молока стане в пригоді матусям не тільки для підвищення лактації. Ось ще кілька ситуацій, коли прилад необхідний:

  1. якщо у жінки з’явилися тріщини на сосках, молоковідсмоктувач допоможе зменшити больові відчуття та покращити стан найніжнішої ділянки грудей, поки рани загоюються;
  2. дитина відмовляється від грудного вигодовування — у такому разі малюка можна годувати молоком з пляшечки;
  3. мамі необхідно поїхати в справах — достатньо зцідити молоко та попросити няню або когось з близьких нагодувати малечу в потрібний час.

Як купити якісний молоковідсмоктувач?

Придбати молоковідсмоктувач можна в спеціалізованому інтернет-магазині. В цьому випадку навіть не обов’язково виходити з дому — достатньо оформити замовлення і забрати посилку у кур'єра. Зокрема така можливість представлена на сайті Pampik, де можна замовити молоковідсмоктувачі з доставленням до дверей квартири, під'їзду чи в найближче поштове відділення.

Подбайте про жіноче здоров’я та оберіть якісний аксесуар, що допоможе зберегти лактацію. Зціджування за допомогою молоковідсмоктувача не спричинить дискомфорту для мами та допоможе дитині повноцінно харчуватися в перші місяці життя