Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

П’ять найкращих, на думку вчених, сніданків для продовження життя та молодості

Вчені Гарвардського університету дійшли висновку: вживання злаків може стати ключем до довголіття. Люди, на обідньому столі яких часто присутні каші, почуваються краще і виглядають молодшими за тих, хто їх не вживає.

Сніданок. Фото з відкритих джерел
Сніданок. Фото з відкритих джерел

Люди, які регулярно вживають злаки, більш захищені від хвороб серця та діабету. Отож приводів полюбити кашу чимало. Експерти зі здорового харчування радять їсти як мінімум 3−4 різні каші на тиждень.

Гречана каша низькокалорій­на, тому її полюблять ті, хто хоче схуднути, а також гіпоалергенна, оскільки не має глютену. Гречка не має протипоказань. Склад ві­тамінів гречки широкий: А, Е, РР і майже всі вітаміни групи В. Ба­гата гречка і на мікроелементи. Вона містить кобальт — речовину, що зміцнює нервову систему; ні­кель — елемент, що підвищує ге­моглобін; калій — перший «зміц­нювач» м’язів і кісток; а також селен — речовину, що виводить токсини.

Рисова каша дуже поживна і дає заряд енергії на цілий день. Гарнір нейтральний за смаком, тож сміливо можете додавати в кашу соковиті ягоди та фрукти або доповнювати її скибочками риби, м’ясними делікатесами. Ри­сова крупа має майже весь набір амінокислот, необхідних для жив­лення головного мозку. Останній бонус — рис очищає організм у ви­падку інтоксикації, отож рисовий відвар — перший засіб за легких харчових отруєнь.

Пшоняна каша — справжня панацея у випадках захворюван­ня серця і печінки. Вона містить значну кількість білка, калію та магнію, мікроелементів, які необ­хідні серцю. Лікарі рекомендують пшоняну кашу людям, які страж­дають від порушень у роботі сер­цево-судинної системи. Пшоно також регулює роботу печінки, виводить шлаки та токсини, іони важких металів. Допомагає ця страва зняти нервову напругу та фізичну втому.

Вівсяна каша виводить з ор­ганізму токсини, отруйні та балас­тові речовини, які провокують ста­ріння, втомлюваність та хвороби. Велика кількість харчових воло­кон у вівсянці очищає кишечник, змушуючи його працювати як го­динник. У шанувальників цієї каші нормалізується обмін речовин, знижується вага, покращується зовнішній вигляд та самопочуття. Вівсяна каша — справжнє джере­ло вітамінів краси. Вона багата на біотин (вітамін Н), що бере участь в утворенні клітин, які покращу­ють стан шкіри та нігтів. Містить і вітамін К, що має здатність знижу­вати в організмі рівень особливих речовин, які імунітет сприймає як сигнал до старіння. А ще вітамін Е, який продовжує жіночу молодість та красу.

Перлова каша має виражений anti-age ефект, перешкоджає ста­рінню клітин. Лізин, що міститься у перловці, — незамінна амінокис­лота, що активно виробляє кола­ген, сповільнюючи процес появи вікових зморщок, і робить шкіру гладкою та еластичною. Перлов­ка єдина з круп містить фітомела­тонін — гормон, який відповідає за солодкі сновидіння та відновлен­ня сил організму.

Схожі новини