П’ять найкращих, на думку вчених, сніданків для продовження життя та молодості
Вчені Гарвардського університету дійшли висновку: вживання злаків може стати ключем до довголіття. Люди, на обідньому столі яких часто присутні каші, почуваються краще і виглядають молодшими за тих, хто їх не вживає.
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/487784/snidanok.jpg)
Люди, які регулярно вживають злаки, більш захищені від хвороб серця та діабету. Отож приводів полюбити кашу чимало. Експерти зі здорового харчування радять їсти як мінімум 3−4 різні каші на тиждень.
Гречана каша низькокалорійна, тому її полюблять ті, хто хоче схуднути, а також гіпоалергенна, оскільки не має глютену. Гречка не має протипоказань. Склад вітамінів гречки широкий: А, Е, РР і майже всі вітаміни групи В. Багата гречка і на мікроелементи. Вона містить кобальт — речовину, що зміцнює нервову систему; нікель — елемент, що підвищує гемоглобін; калій — перший «зміцнювач» м’язів і кісток; а також селен — речовину, що виводить токсини.
Рисова каша дуже поживна і дає заряд енергії на цілий день. Гарнір нейтральний за смаком, тож сміливо можете додавати в кашу соковиті ягоди та фрукти або доповнювати її скибочками риби, м’ясними делікатесами. Рисова крупа має майже весь набір амінокислот, необхідних для живлення головного мозку. Останній бонус — рис очищає організм у випадку інтоксикації, отож рисовий відвар — перший засіб за легких харчових отруєнь.
Пшоняна каша — справжня панацея у випадках захворювання серця і печінки. Вона містить значну кількість білка, калію та магнію, мікроелементів, які необхідні серцю. Лікарі рекомендують пшоняну кашу людям, які страждають від порушень у роботі серцево-судинної системи. Пшоно також регулює роботу печінки, виводить шлаки та токсини, іони важких металів. Допомагає ця страва зняти нервову напругу та фізичну втому.
Вівсяна каша виводить з організму токсини, отруйні та баластові речовини, які провокують старіння, втомлюваність та хвороби. Велика кількість харчових волокон у вівсянці очищає кишечник, змушуючи його працювати як годинник. У шанувальників цієї каші нормалізується обмін речовин, знижується вага, покращується зовнішній вигляд та самопочуття. Вівсяна каша — справжнє джерело вітамінів краси. Вона багата на біотин (вітамін Н), що бере участь в утворенні клітин, які покращують стан шкіри та нігтів. Містить і вітамін К, що має здатність знижувати в організмі рівень особливих речовин, які імунітет сприймає як сигнал до старіння. А ще вітамін Е, який продовжує жіночу молодість та красу.
Перлова каша має виражений anti-age ефект, перешкоджає старінню клітин. Лізин, що міститься у перловці, — незамінна амінокислота, що активно виробляє колаген, сповільнюючи процес появи вікових зморщок, і робить шкіру гладкою та еластичною. Перловка єдина з круп містить фітомелатонін — гормон, який відповідає за солодкі сновидіння та відновлення сил організму.