П’ять найкращих, на думку вчених, сніданків для продовження життя та молодості
Вчені Гарвардського університету дійшли висновку: вживання злаків може стати ключем до довголіття. Люди, на обідньому столі яких часто присутні каші, почуваються краще і виглядають молодшими за тих, хто їх не вживає.
Люди, які регулярно вживають злаки, більш захищені від хвороб серця та діабету. Отож приводів полюбити кашу чимало. Експерти зі здорового харчування радять їсти як мінімум 3−4 різні каші на тиждень.
Гречана каша низькокалорійна, тому її полюблять ті, хто хоче схуднути, а також гіпоалергенна, оскільки не має глютену. Гречка не має протипоказань. Склад вітамінів гречки широкий: А, Е, РР і майже всі вітаміни групи В. Багата гречка і на мікроелементи. Вона містить кобальт — речовину, що зміцнює нервову систему; нікель — елемент, що підвищує гемоглобін; калій — перший «зміцнювач» м’язів і кісток; а також селен — речовину, що виводить токсини.
Рисова каша дуже поживна і дає заряд енергії на цілий день. Гарнір нейтральний за смаком, тож сміливо можете додавати в кашу соковиті ягоди та фрукти або доповнювати її скибочками риби, м’ясними делікатесами. Рисова крупа має майже весь набір амінокислот, необхідних для живлення головного мозку. Останній бонус — рис очищає організм у випадку інтоксикації, отож рисовий відвар — перший засіб за легких харчових отруєнь.
Пшоняна каша — справжня панацея у випадках захворювання серця і печінки. Вона містить значну кількість білка, калію та магнію, мікроелементів, які необхідні серцю. Лікарі рекомендують пшоняну кашу людям, які страждають від порушень у роботі серцево-судинної системи. Пшоно також регулює роботу печінки, виводить шлаки та токсини, іони важких металів. Допомагає ця страва зняти нервову напругу та фізичну втому.
Вівсяна каша виводить з організму токсини, отруйні та баластові речовини, які провокують старіння, втомлюваність та хвороби. Велика кількість харчових волокон у вівсянці очищає кишечник, змушуючи його працювати як годинник. У шанувальників цієї каші нормалізується обмін речовин, знижується вага, покращується зовнішній вигляд та самопочуття. Вівсяна каша — справжнє джерело вітамінів краси. Вона багата на біотин (вітамін Н), що бере участь в утворенні клітин, які покращують стан шкіри та нігтів. Містить і вітамін К, що має здатність знижувати в організмі рівень особливих речовин, які імунітет сприймає як сигнал до старіння. А ще вітамін Е, який продовжує жіночу молодість та красу.
Перлова каша має виражений anti-age ефект, перешкоджає старінню клітин. Лізин, що міститься у перловці, — незамінна амінокислота, що активно виробляє колаген, сповільнюючи процес появи вікових зморщок, і робить шкіру гладкою та еластичною. Перловка єдина з круп містить фітомелатонін — гормон, який відповідає за солодкі сновидіння та відновлення сил організму.