Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Засоби від безсоння

Із безсонням варто боротися комплексно, застосовуючи не лише хімічні препарати, а й лікарські рослини

Фото ілюстративне з відкритих джерел
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Дуже ефективний такий засіб. Поріжте по 1 частині листя м’яти перцевої та коренів вале­ріани лікарської, 2 частини трави пустирника (за об'ємом). Відтак 4 ст. л. суміші слід залити 1 л води в емальованому посуді, довести до кипіння і настояти. Охолодивши, проціджують та п’ють по ½ склянки вранці (натщесерце) та увечері (безпосередньо перед сном).

Інший рецепт. Подрібніть та змішайте (за об'ємом) по 1 частині плодів фенхелю і квіток ромашки аптечної, по 2 частини коренів алтеї, солодки голої та пирію. Заливши 2 ст.л. суміші 250 мл води, треба довести до кипіння, прова­рити 5−10 хвилин на слабкому вогні. Відтак про­ціджують і вживають теплим (по 1 ст. л. 2−3 рази на день). Робіть це до відновлення нормального сну.

Нерідко причиною безсоння бувають нерво­ве збудження та аритмія. Тоді рекомендується подрібнити і змішати (за об'ємом) по 1 частині трави хвоща польового, пустирника, плодів кми­ну та фенхелю. 4 ст. л. суміші залийте 0,5 л окро­пу, настоюйте до охолодження, процідіть і пийте по ½ склянки три рази на день (за 30 хвилин до їди), а 4-й раз — за годину до сну.

Захворювання шлунково-кишкового тракту теж спричиняє безсоння. Щоб із ними впоратися, необхідно подрібнити і змішати (за об'ємом) по 1 частині коренів валеріани, трави материнки та сухоцвіту болотного. 4 ст. л. сумі­ші заливають 0,5 л окропу, настоюють до охоло­дження. Потім процідіть і пийте по ½ склянки три рази на день (за 30 хвилин до їди), а 4-й раз — за 1 годину до сну.

Можна змішати за об'ємом, попередньо по­дрібнивши, 3 частини трави полину звичайного, 2 частини трави деревію і 1 частину материнки. 2 ст. л. суміші заливають склянкою окропу, насто­юють до охолодження, проціджують та п’ють по ½ склянки (вранці натщесерце та ввечері пе­ред сном). Цей засіб покращує апетит і є легким снодійним.

Іноді не дає заснути головний біль. Щоб його втамувати, подрібніть та змішайте (за об'ємом) по 2 частини трави зніту і плодів гло­ду криваво-червоного, по 1 частині листя м’яти перцевої та кропиви собачої. 2 ст. л. суміші за­ливають склянкою окропу, настоюють до охо­лодження, проціджують і п’ють по ½ склянки вранці натщесерце та ввечері за 30 хвилин до сну.

Ефективно залити склянкою окропу 1 ст. л. сухої подрібненої трави зніту, настояти годину, процідити та вжива

Схожі новини