Броколі - для серця та судин
Броколі - поживний та корисний вид капусти. Вона містить велику кількість вітамінів, А і С, В, РР
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/477044/brokoli.jpg)
Цей овоч вирізняється серед інших високою концентрацією калію, кальцію, заліза, натрію, фосфору, магнію, міді, йоду, хрому і навіть бору. Таке поєднання робить броколі незамінним продуктом на нашому столі, особливо для дитячого харчування.
Згадана капуста постачає кисень до серця, поліпшує стан стінок судин, що запобігає швидкому старінню організму. Вона здатна боротися з бактеріями, які спричиняють виразку шлунка. Жінкам рекомендується вживати броколі для профілактики раку молочної залози, а чоловікам — простати.
Готувати страви доволі просто. Ретельно промийте головки проточною водою, розділіть на невеликі суцвіття. Потім їх занурте у гарячу воду й кип’ятіть протягом п’яти хвилин.
Заморожену броколі піддають термічній обробці трішки довше — 12−15 хвилин. Але не перестарайтеся, бо таким чином знищите всі корисні вітаміни та мінерали.
Зварену капусту виймають друшляком і використовують для приготування різних пюре, салатів чи просто посипають сіллю, нарізаною зеленню петрушки, кропу, невеликою кількістю перцю.
Дехто додає дрібку порошку мускатного горіха або подрібненого мигдалю чи ядер волоського горіха.
Саме час готувати й овочеві супи з броколі. Наприклад, до традиційних картоплі, моркви та цибулі за 20−30 хвилин до кінця варіння вкидають дрібно порізані кабачки і суцвіття броколі.