Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Засоби від похмілля

Як позбутись похмілля?

Марафон свят триватиме майже місяць. І може статися так, що якось вранці підвестися з ліжка здасться подвигом. А вихідні не закінчилися, і вас знову чекають у гості. Отже, саме час готувати ефективний антипохмільний сніданок.

Що їсти

Курячий нежирний бульйон з локшиною або місо суп – справжні рятівники для того, кого мучить похмілля. Курка містить амінокислоту цистеїн, що підтри­мує печінку в робочому режимі. Тарілка локшини відповідає за поповнення запасів натрію, а місо суп покращує, крім усього іншого, травлення. Тільки все має бути нежирним.

Помічні для людини, що за­гуляла, банани, ківі, шпинат, яйця, крекери.

Тости з медом – хороший варіант. Пшеничний хліб насичує організм вуглеводами, піднімаю­чи рівень цукру в крові, не дуже зачіпаючи шлунок, а мед допома­гає організму швидше спалювати залишки алкоголю.

Миска гарячої вівсяної каші таїть багато корисних поживних речовин: вітамінів групи В, каль­цію, магнію, заліза. Овес допо­магає нейтралізувати кислоти, підвищує рівень цукру в крові, до­даючи енергії.

Помідори – потрібні та важ­ливі, лише не у вигляді «Кривавої Мері». Томати містять фруктозу та вітамін C для правильної робо­ти печінки. Вони багаті на анти­оксидант лікопін. До речі, лікопін також є в абрикосах, хурмі та гар­бузі.

Що пити

Вода. Алкоголь – сильний се­чогінний засіб. Коли всередині вже не залишилося ні краплі, ор­ганізм братиме воду з будь-якого доступного джерела, у тому числі й із запасів, необхідних для про­дуктивної роботи мозку. Головно­го болю не уникнути! Пийте воду до та після сну.

Чай з імбиром та м’ятою. Імбир зменшує нудоту та відчуття «захитування», м’ята теж бореть­ся з нудотою та заспокоює шлун­кові болі.

Некислі соки. Випийте склян­ку свіжого яблучного соку або домашнього морсу для запуску процесу відновлення. Фруктоза у солодких фруктових напоях дає організму енергію та стимулює обмін речовин. Знову ж таки вода і, звичайно, вітаміни!

Розсіл. Хто не знає про ньо­го? Кисла рідина, що містить сіль і воду, іноді цукор і оцет. Розсіл поповнює запаси натрію. Вранці випийте не менше 100 мл.

Що не пити

Алкоголь. Алкогольний напій допомагає зняти гострий напад похмілля вранці, але це призво­дить до ще більшого зневоднення організму, і симптоми похмілля вдень перетворяться на снігову лавину.

Каву. Як і алкоголь, кава має сечогінні властивості. Також вона звужує судини, тому головний біль від ранкового еспресо вийде на новий виток.

Апельсиновий сік. Забудь­те про нього! Кислі цитрусові – апельсин, лимон та грейпфрут – нададуть погану послугу та мит­тєво викличуть подразнення та­кого чутливого зараз шлунка.

Читайте також: Відновлюємо вітамінний баланс організму

Схожі новини