Передплата 2025 «Добрий господар»

Тушкована курка в сметанному соусі: ніжна та ароматна страва

Соковита курка, тушкована зі сметаною, морквою та спеціями, — це простий і смачний варіант для домашньої вечері. Завдяки ніжному соусу м’ясо виходить м’яким та ароматним, а приготування займає мінімум часу

400 г курячого філе, 150 г смета­ни, 1−2 морквини, 1 цибулина, 30 г борошна, 30 мл олії, сіль, гострий пе­рець — до смаку.

Курячу грудку нарізати на шматочки приблизно однакового розміру і густо обсипати борошном. На пательні з олі­єю обсмажити нашатковану півкільцями цибулю, потім викласти натерту моркву, перемішати і пасерувати ще 3 хв.

До овочів покласти шматочки курки, присипані борошном. Перемішати й об­смажувати ще кілька хвилин. Влити сме­тану, воду, приправити сіллю і чорним перцем. За бажання посилити аромат часником, куркумою, сумішшю карі, пря­ними травами. Розмішати, довести до кипіння, зменшити температуру і тушку­вати 20−30 хв.