Яблука в «хусточках» із листкового тіста
Рецепт

500 г листкового бездріжджового тіста, 2 великі яблука, ½ лимона, 2 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка кориці, цукрова пудра — для посипання, 2 ст. ложки крохмалю, ванільний цукор — за бажання.
Яблука можна додавати цілими, половинками, часточками. Але найсмачніше, якщо нарізати їх невеликими кубиками, бо під час випікання яблука стають кремової консистенції. Яблука очистити від шкірки та насіннєвих коробочок. Нарізати кубиками, полити соком лимона, щоб не потемніли. Посипати цукром і поставити в темне місце (найкраще — у холодильник). Тісто розморозити та розкачати в одному напрямку. Зверху посипати крохмалем, щоб сік, що виділився з яблук, не вбирався тістом. Крохмаль розподілити по всій поверхні. Тісто нарізати гострим ножем на квадрати, розмір не має значення.
Вийняти начинку з холодильника, злити сік, що виділився. Яблука посипати корицею і, якщо любите, ванільним цукром. У центр кожного квадрата викласти начинку. Краї тіста змастити водою, але щоб вона не потрапляла на зріз. З'єднати протилежні кути, а потім бічні частини. Викласти на деко, застелене пергаментом, і скропити водою. Змастити яйцем. Випікати за температури 200°С 25−30 хв до золотистого кольору. Готові тістечка посипати цукровою пудрою.