Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Смажений суп

Рецепт від «Доброї кухні»

Смажений суп
Смажений суп
  • 2,5 л води
  • 4 картоплини
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 1 морквина
  • 30 мл соняшникової олії
  • 5 ст. ложок сметани 20%
  • 4 зубчики часнику
  • 4 ст. ложки борошна
  • 4 лаврові листки
  • сіль, чорний перець — до смаку
  • 2 гілочки петрушки

У пательні розігріти трохи олії і обсмажити

нарізану кубиками картоплю, помішуючи, на

середньому вогні до напівготовності та утворення

рум’яної скоринки.

У цей час у каструлі закип’ятити воду (2,4 л) і

додати підсмажену картоплю, нарізаний часник

і сіль до смаку. У тій же пательні обсмажити на-

терту моркву, додавши трохи олії, і перекласти

її у суп. У пательні знову розігріти трохи олії і

обсмажити цибулю до прозорості. Перекласти у

каструлю із супом.

На середньому вогні розігріти суху пательню,

обсмажити борошно, постійно помішуючи, до

легкого кремового відтінку. Дати охолонути.

Обсмажену муку змішати зі 100 мл води, додати

сметану і перемішати до однорідності. Вилити у

суп. Додати лаврове листя, дати супу прокипіти

2 хв і вийняти листя.

Суп подавати гарячим, прикрасивши зеленню

та дрібкою перцю.

Схожі новини