Смажений суп
Рецепт від «Доброї кухні»

- 2,5 л води
- 4 картоплини
- 1 ріпчаста цибулина
- 1 морквина
- 30 мл соняшникової олії
- 5 ст. ложок сметани 20%
- 4 зубчики часнику
- 4 ст. ложки борошна
- 4 лаврові листки
- сіль, чорний перець — до смаку
- 2 гілочки петрушки
У пательні розігріти трохи олії і обсмажити
нарізану кубиками картоплю, помішуючи, на
середньому вогні до напівготовності та утворення
рум’яної скоринки.
У цей час у каструлі закип’ятити воду (2,4 л) і
додати підсмажену картоплю, нарізаний часник
і сіль до смаку. У тій же пательні обсмажити на-
терту моркву, додавши трохи олії, і перекласти
її у суп. У пательні знову розігріти трохи олії і
обсмажити цибулю до прозорості. Перекласти у
каструлю із супом.
На середньому вогні розігріти суху пательню,
обсмажити борошно, постійно помішуючи, до
легкого кремового відтінку. Дати охолонути.
Обсмажену муку змішати зі 100 мл води, додати
сметану і перемішати до однорідності. Вилити у
суп. Додати лаврове листя, дати супу прокипіти
2 хв і вийняти листя.
Суп подавати гарячим, прикрасивши зеленню
та дрібкою перцю.