Буська волонтерська кухня готує для захисників
Варять борщі, готують голубці, ліплять вареники…
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/484347/volontery.png)
Майже рік Буська волонтерська кухня твердо й впевнено тримає тил. Нещодавно знову відправили чергову машину на передову. Волонтер Микола Мазурик, долаючи тисячі кілометрів, довозить волонтерську допомогу нашим захисникам і захисницям. Їздить на такі гарячі напрямки: Соледар, Костянтинівка, Бахмут, Рай — Олександрівка, Дружківка, Краматорськ, Слов’янськ, Ізюм, Лиман, Борова.
На волонтерській кухні варять борщі, готують голубці, ліплять вареники, крутять налисники, коптять шинки і ковбаси, печуть пляцки і домашній хліб, аби подарувати часточку любові, тепла, родинного затишку нашим воїнам.
До волонтерства долучаються й діти — малюють чудові малюнки із теплими словами для воїнів. Також збирають гроші для потреб фронту. Максим Дяків із Буська назбирав 1050 грн для потреб воїнів. За такими дітьми як Максим — майбутнє України!
На Буській волонтерській кухні не вщухає робота. Не знають втоми жителі Буської громади. Оголосили серед небайдужих збір продуктів. Буські волонтери кажуть: «Пам'ятайте! Волонтером може стати кожен, хто прагне зробити внесок у перемогу України. Ми все подолаємо разом, спільно. Коли ми об'єднані, тоді ми сильні, міцні і незламні! Хто ще не з нами — долучайтеся до Буської волонтерської кухні, щоб допомагати нашим воїнам найшвидше вигнати ворога з нашої землі та живими повернутися у свої домівки до своїх родин!».
Соленики
/wz.lviv.ua/images/articles/2023/02/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8.jpg)
600 г борошна (просіяного), 200 г масла, 250 г твердого або домашнього сиру, 2 яйця, 1 ч. ложка соди, 1−2 ч. ложки солі, 1 ст. ложка сметани, 1 ст. ложка насіння — льону, кмину або кунжуту.
Борошно перетерти з маслом, додати соду, сіль, сир, потертий на терці, яйця і підмісити сметаною. Залежно від уподобань додати насіння.
Гарно все вимішати, зробити кульки діам. приблизно 2 см.
Викладати у розігріту вафельницю, закрити її та випікати 3−5 хв до золотистого кольору.
Пиріжки з капустою
/wz.lviv.ua/images/articles/2023/02/%D0%BF%D0%B8%D1%80%D1%96%D0%B6%D0%BA%D0%B8.jpg)
Для тіста: 380 мл кефіру, 0,5 ч. ложки солі, 1 яйце, 500 г борошна, 0,5 ч. ложки соди, 2 ст. ложки олії.
Для начинки: 1 цибулина, 1 морквина, 400 г квашеної капусти, 0,5 ч. ложки солі, чорний перець — до смаку, 20 г масла, 100 мл води.
Додатково: 1 яйце — для змащування.
Із перелічених інгредієнтів замісити м‘яке тісто і залишити на 30 хв під плівкою.
Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на дрібній тертці. Цибулю і моркву, капусту та інші інгредієнти змішати. Тушкувати до м‘якості до пів години.
Виробити пиріжки.
Змастити яйцем і випікати за температури 180−190°С 25−30 хв.