Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Буська волонтерська кухня готує для захисників

Варять борщі, готують голубці, ліплять вареники…

Буська волонтерська кухня. Фото автора
Буська волонтерська кухня. Фото автора

Майже рік Буська волонтерська кухня твердо й впевнено тримає тил. Нещодавно знову відправили чергову машину на передову. Волонтер Микола Мазурик, долаючи тисячі кілометрів, довозить волонтерську допомогу нашим захисникам і захисницям. Їздить на такі гарячі напрямки: Соледар, Костянтинівка, Бахмут, Рай — Олександрівка, Дружківка, Краматорськ, Слов’янськ, Ізюм, Лиман, Борова.

На волонтерській кухні варять борщі, готують голубці, ліплять вареники, крутять налисники, коптять шинки і ковбаси, печуть пляцки і домашній хліб, аби подарувати часточку любові, тепла, родинного затишку нашим воїнам.

До волонтерства долучаються й діти — малюють чудові малюнки із теплими словами для воїнів. Також збирають гроші для потреб фронту. Максим Дяків із Буська назбирав 1050 грн для потреб воїнів. За такими дітьми як Максим — майбутнє України!

На Буській волонтерській кухні не вщухає робота. Не знають втоми жителі Буської громади. Оголосили серед небайдужих збір продуктів. Буські волонтери кажуть: «Пам'ятайте! Волонтером може стати кожен, хто прагне зробити внесок у перемогу України. Ми все подолаємо разом, спільно. Коли ми об'єднані, тоді ми сильні, міцні і незламні! Хто ще не з нами — долучайтеся до Буської волонтерської кухні, щоб допомагати нашим воїнам найшвидше вигнати ворога з нашої землі та живими повернутися у свої домівки до своїх родин!».

Соленики

600 г борошна (просіяного), 200 г масла, 250 г твердого або домашнього сиру, 2 яйця, 1 ч. ложка соди, 1−2 ч. ложки солі, 1 ст. ложка сметани, 1 ст. ложка насіння — льону, кмину або кунжуту.

Борошно перетерти з маслом, додати соду, сіль, сир, потертий на терці, яйця і підмісити сметаною. Залежно від уподобань додати насіння.

Гарно все вимішати, зробити кульки діам. приблизно 2 см.

Викладати у розігріту вафельницю, закрити її та випікати 3−5 хв до золотистого кольору.

Пиріжки з капустою

Для тіста: 380 мл кефіру, 0,5 ч. ложки солі, 1 яйце, 500 г борошна, 0,5 ч. ложки соди, 2 ст. ложки олії.

Для начинки: 1 цибулина, 1 морквина, 400 г квашеної капусти, 0,5 ч. ложки солі, чорний перець — до смаку, 20 г масла, 100 мл води.

Додатково: 1 яйце — для змащування.

Із перелічених інгредієнтів замісити м‘яке тісто і залишити на 30 хв під плівкою.

Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на дрібній тертці. Цибулю і моркву, капусту та інші інгредієнти змішати. Тушкувати до м‘якості до пів години.

Виробити пиріжки.

Змастити яйцем і випікати за температури 180−190°С 25−30 хв.

Схожі новини