Курячі шлунки у томаті

Рецепт

Курячі шлунки у томаті
Курячі шлунки у томаті
  • 600 г курячих шлунків,
  • 100 г пече­риць,
  • 1 морквина,
  • 1 цибулина,
  • 6 ст. ложок томатного соусу,
  • 1 ст. ложка сметани,
  • 2 зубчики часнику,
  • 3 лав­рові листки, сіль, чорний мелений перець — до смаку,
  • олія, зелень пе­трушки, кінзи.

Шлунки промити, очистити і варити близько години, приправивши лавровим листком, сіллю та перцем. На пательні розігріти масло і трохи обсмажити ци­булю, потім покласти натерту моркву і подрібнений часник, обсмажувати кіль­ка хвилин. Додати нарізані печериці та готувати кілька хвилин до однорідності. Розрізані на кілька частин шлунки ви­класти в каструлю, влити томатний соус, сметану, трохи води та приправити спе­ціями. Накрити кришкою та тушкувати близько 10−15 хв. Зелень помити, дрібно посікти, висипати в шлунки і залишити на 5−10 хв настоятися.