Курячі шлунки у томаті
Рецепт
- 600 г курячих шлунків,
- 100 г печериць,
- 1 морквина,
- 1 цибулина,
- 6 ст. ложок томатного соусу,
- 1 ст. ложка сметани,
- 2 зубчики часнику,
- 3 лаврові листки, сіль, чорний мелений перець — до смаку,
- олія, зелень петрушки, кінзи.
Шлунки промити, очистити і варити близько години, приправивши лавровим листком, сіллю та перцем. На пательні розігріти масло і трохи обсмажити цибулю, потім покласти натерту моркву і подрібнений часник, обсмажувати кілька хвилин. Додати нарізані печериці та готувати кілька хвилин до однорідності. Розрізані на кілька частин шлунки викласти в каструлю, влити томатний соус, сметану, трохи води та приправити спеціями. Накрити кришкою та тушкувати близько 10−15 хв. Зелень помити, дрібно посікти, висипати в шлунки і залишити на 5−10 хв настоятися.