Вареники й голубці поїхали на фронт
Громади Львівщини не перестають допомагати нашим захисникам і захисницям
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/480171/volontery.jpg)
Зокрема, перед святом Миколая жителі села Золотковичів Шегинівської ОТГ Яворівського району Львівської області, серед яких вчителі, вихованці та працівники місцевого закладу дошкільної освіти, власноруч підготували чергові смаколики для захисників на передову.
В Яворівській РВА зазначили: «Місцеві волонтери спекли домашню випічку, наліпили вареників та голубців. Крім цього, жителі громади додали чай, каву, крупи та консерви, теплі рукавиці, шкарпетки та власноруч наробили окопних свічок. Діти зробили листівки, малюнки та новорічні прикраси для воїнів, які героїчно дають відсіч російському ворогу».
«Ми підготували ці подарунки для воїнів, які мужньо боронять нас від загарбника, адже так важливо не забувати, завдяки кому ми тут маємо спокій і можливість жити. Наші воїни потребують нашої любові, теплоти та підтримки особливо у цей зимовий час», — додають жителі села.
Волонтери, які відвезли ці смаколики на передову, прозвітували про чергову поїздку на схід. Повернувшись, подякували всім добрим людям, які долучилися до організації допомоги нашим воїнам. «Спільними зусиллями у нас вийшов надзвичайно щедрий Миколай», — наголошують волонтери.
У Шегинівській територіальній громаді розповіли, що з перших днів війни допомагають воїнам ЗСУ. Відтак працівники культури провели 11 благодійних концертів, на яких зібрали чимало коштів. Про їх використання постійно звітують перед громадою. Зокрема, перед Миколаєм було використано 68 тис. 800 грн. За ці кошти придбано колеса для автомобіля для військових, де служить житель с. Гусакова; бензопилу військовому зі с. Баличів; колеса для автомобіля та акумулятор для військових, де служить житель с. Мишлятичів. Окрім того, на 8 тис. грн закупили продукти, на 11 тис. грн — тканину на маскувальні сітки; на 5,2 тис. грн закуплено парафіну для виготовлення окопних свічок; на 15 тис. грн — сигарет.
Дякуємо нашим захисникам і захисницям! Переможемо!
Рогалики з вишневим варенням
/wz.lviv.ua/images/articles/2022/12/%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B8%20%D0%B7%20%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BB%D0%BE%D0%BC.jpg)
200 г борошна, 100 г масла, ½ ч. ложки соди, 100 г сметани, вишневе повидло для начинки, цукрова пудра для прикраси.
М’яке масло змішати зі сметаною і содою. Борошно просіяти і додати до масляної суміші. Замісити щільне пісочне тісто і скачати його в кулю. Накрити кулю харчовою плівкою і поставити в холодильник на 1 годину. Далі охолоджене тісто поділити навпіл і розкачати на круг. Розрізати круг на 8 трикутників і змастити повидлом. Скачуємо кожен трикутник у рогалик. Щоб рогалики вийшли більш рум’яними, перед випічкою їх можна змастити збитим яйцем. Випікати пісочні рогалики з вишневим повидлом 30 хвилин за t 2000 C. Посипати цукровою пудрою.
Булочки з маком
/wz.lviv.ua/images/articles/2022/12/%D0%B1%D1%83%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8%20%D0%B7%20%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BC.jpg)
Для тіста: 450 г борошна, 100 мл води + молока, 1 ч. ложка солі, 75 г цукру, 9 г сухих дріжджів, 3 яйця, 45 г масла.
Для начинки: 300 г маку, 150 г цукру, 25 г масла, 1 ст. ложка меду, 80 г родзинок, 8 г ванільного цукру.
У теплу воду з молоком додати дріжджі і перемішати.
У миску вбити яйця, додати цукор і збити. Влити дріжджову масу, додати сіль і борошно. Все перемішати і замісити м’яке тісто. Вмішати в нього м’яке масло.
Готове тісто викласти у змащену олією миску і залишити під рушником на 2 години. Через годину тісто обім'яти.
Приготувати макову начинку. Мак насипати в каструлю і залити водою, перемішати і поставити на вогонь. Довести до кипіння і проварити 30 хвилин. Готовий мак процідити і перемолоти 3 рази на м’ясорубці.
В отриману макову масу додати цукор і ванільний цукор, перемішати. Додати мед і масло. Перемішати і додати родзинки, ще раз перемішати. Готове тісто обім'яти і поділити на 2 частини. Одну розкачати в тонкий прямокутний пласт. Зверху покласти половину макової начинки і розрівняти. Скласти його в рулет, защипнути краї і нарізати на булочки. Так вчинити з рештою тіста.
Готові булочки перекласти на деко, застелене пергаментним папером, накрити плівкою і залишити на 40 хвилин.
Перед випіканням булочки змастити жовтком. Поставити деко в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікати впродовж 15−20 хвилин.