Передплата 2024 «Добрий господар»

Вареники й голубці поїхали на фронт

Громади Львівщини не перестають допомагати нашим захисникам і захисницям

Фото Шегинівської ОТГ.
Фото Шегинівської ОТГ.

Зокрема, перед святом Миколая жителі села Золотковичів Шегинівської ОТГ Яворівського району Львівської області, серед яких вчителі, вихованці та працівники місцевого закладу дошкільної освіти, власноруч підготували чергові смаколики для захисників на передову.

В Яворівській РВА зазначи­ли: «Місцеві волонтери спе­кли домашню випічку, наліпи­ли вареників та голубців. Крім цього, жителі громади додали чай, каву, крупи та консерви, теплі рукавиці, шкарпетки та власноруч наробили окопних свічок. Діти зробили листівки, малюнки та новорічні прикраси для воїнів, які героїчно дають відсіч російському ворогу».

«Ми підготували ці подарун­ки для воїнів, які мужньо боро­нять нас від загарбника, адже так важливо не забувати, за­вдяки кому ми тут маємо спо­кій і можливість жити. Наші воїни потребують нашої любові, теплоти та підтримки особли­во у цей зимовий час», — дода­ють жителі села.

Волонтери, які відвезли ці смаколики на передову, про­звітували про чергову поїздку на схід. Повернувшись, подя­кували всім добрим людям, які долучилися до організації до­помоги нашим воїнам. «Спіль­ними зусиллями у нас вийшов надзвичайно щедрий Мико­лай», — наголошують волонте­ри.

У Шегинівській територі­альній громаді розповіли, що з перших днів війни допома­гають воїнам ЗСУ. Відтак пра­цівники культури провели 11 благодійних концертів, на яких зібрали чимало коштів. Про їх використання постійно звітують перед громадою. Зо­крема, перед Миколаєм було використано 68 тис. 800 грн. За ці кошти придбано коле­са для автомобіля для військо­вих, де служить житель с. Гуса­кова; бензопилу військовому зі с. Баличів; колеса для авто­мобіля та акумулятор для вій­ськових, де служить житель с. Мишлятичів. Окрім того, на 8 тис. грн закупили продукти, на 11 тис. грн — тканину на мас­кувальні сітки; на 5,2 тис. грн закуплено парафіну для виго­товлення окопних свічок; на 15 тис. грн — сигарет.

Дякуємо нашим захисникам і захисницям! Переможемо!

Рогалики з вишневим варенням

200 г борошна, 100 г мас­ла, ½ ч. ложки соди, 100 г сметани, вишневе повидло для начинки, цукрова пудра для прикраси.

М’яке масло змішати зі сме­таною і содою. Борошно про­сіяти і додати до масляної су­міші. Замісити щільне пісочне тісто і скачати його в кулю. На­крити кулю харчовою плівкою і поставити в холодильник на 1 годину. Далі охолоджене тісто поділити навпіл і розкачати на круг. Розрізати круг на 8 три­кутників і змастити повидлом. Скачуємо кожен трикутник у рогалик. Щоб рогалики ви­йшли більш рум’яними, перед випічкою їх можна змастити збитим яйцем. Випікати пісоч­ні рогалики з вишневим пови­длом 30 хвилин за t 2000 C. По­сипати цукровою пудрою.

Булочки з маком

Для тіста: 450 г борош­на, 100 мл води + молока, 1 ч. ложка солі, 75 г цукру, 9 г сухих дріжджів, 3 яйця, 45 г масла.

Для начинки: 300 г маку, 150 г цукру, 25 г масла, 1 ст. ложка меду, 80 г родзинок, 8 г ванільного цукру.

У теплу воду з молоком до­дати дріжджі і перемішати.

У миску вбити яйця, додати цукор і збити. Влити дріжджо­ву масу, додати сіль і борош­но. Все перемішати і заміси­ти м’яке тісто. Вмішати в нього м’яке масло.

Готове тісто викласти у зма­щену олією миску і залишити під рушником на 2 години. Че­рез годину тісто обім'яти.

Приготувати макову на­чинку. Мак насипати в кастру­лю і залити водою, перемі­шати і поставити на вогонь. Довести до кипіння і провари­ти 30 хвилин. Готовий мак про­цідити і перемолоти 3 рази на м’ясорубці.

В отриману макову масу до­дати цукор і ванільний цукор, перемішати. Додати мед і мас­ло. Перемішати і додати ро­дзинки, ще раз перемішати. Готове тісто обім'яти і поділи­ти на 2 частини. Одну розкача­ти в тонкий прямокутний пласт. Зверху покласти половину ма­кової начинки і розрівняти. Скласти його в рулет, защип­нути краї і нарізати на булочки. Так вчинити з рештою тіста.

Готові булочки перекласти на деко, застелене пергамент­ним папером, накрити плівкою і залишити на 40 хвилин.

Перед випіканням булочки змастити жовтком. Поставити деко в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікати впродовж 15−20 хвилин.

Схожі новини