Передплата 2024 ВЗ

Їстівні прикраси — на передову

Освітні заклади Львівщини підтримали акцію «Ялинка Перемоги»

У святкових пакунках – прикраси, виготовлені учнями, студентами та дошкільнятами освітніх закладів області для різдвяних ялинок на передову найхоробрішим воїнам світу.
У святкових пакунках – прикраси, виготовлені учнями, студентами та дошкільнятами освітніх закладів області для різдвяних ялинок на передову найхоробрішим воїнам світу.

Барвисті коробки — великі і маленькі - з усієї Львівщини вщерть заповнили одне з приміщень департаменту освіти і науки Львівської ОВА. У тих святкових пакунках — прикраси, виготовлені учнями, студентами та дошкільнятами освітніх закладів області для різдвяних ялинок на передову найхоробрішим воїнам світу.

Як розповіла коорди­наторка акції «Ялин­ка Перемоги» від де­партаменту освіти та науки Львівської ОВА Орислава Хомик, акція «Від гори Кара­чун до Говерли», яку ініціювала Марина Безсалова зі Слов’янська, триває від почат­ку російсько-української війни. Освіта Львівщини гаряче під­тримала її.

До руху «Ялинка Перемо­ги» активно долучились учні Львівського ВПУ харчових тех­нологій. Майбутні пекарі, кон­дитери разом із майстрами виробничого навчання вигото­вили солодкі ялинкові іграшки.

Майстриня виробничо­го навчання ЛВПУ харчових технологій Галина Зінько (на фото — ліворуч) — одна із ви­кладачок, котрі разом з учня­ми принесли до департамен­ту освіти і науки подарунки для воїнів, розповіла:

— Учні моєї групи КК-5 спе­кли традиційне для Новорічно- Різдвяних свят печиво, напо­внили ним кулі і вийшли смачні прикраси на ялинку. Так захоті­лось передати нашим захисни­кам дух солодкого смаку, від­чуття домашнього затишку та тепло люблячих рук. Ялинкові оздоби відвезуть на передову, і вони зігріватимуть серця на­ших воїнів. Хай будуть різдвя­ний настрій та віра в Перемогу!

Дитячі руки вміло вигото­вили медово-імбирні пряни­ки у формі ялинок, Миколайків, сердечка, улюблені багать­ма горішки, галицькі рога­лики з повидлом із ружі, тіс­течка безе у синіх та жовтих кольорах.

Традиційно діти разом зі своїми виробами передали й малюнки з побажаннями, для прикладу, «Бережіть себе, бо нам ще Перемогу святкувати».

Хай тепло рук і сердець львівських дітей, вкладених в іграшку, відіб'ється в душі кож­ного українського воїна, до­дасть наснаги, захистить від біди та прискорить перемогу.

Тістечка безе

3 яєчні білки, 180 г цукро­вої пудри.

Можна додати ванілін, ко­рицю, подрібнені горіхи, ка­као, кокосову стружку, харчові екстракти або ароматизатори, харчові барвники.

Відокремити білки від жовт­ків.

Збити білки міксером спер­шу на малій швидкості близь­ко 30 сек. Коли білки тільки почнуть пінитися, збільшити швидкість до середньої і зби­вати до утворення густої бі­лої піни. Поступово додавати цукрову пудру. Вимкнути мік­сер і перемішати основу для безе ложкою. Після цього зби­вати ще кілька хвилин на висо­кій швидкості. Має вийти густа піна однорідної консистенції.

Готову основу викласти в ку­лінарний мішок. Можна обійтися і звичайною ложкою. Розігріти духовку до 100°C. За­стелити деко пергаментним папером і сформувати на ньо­му безе. Час приготування за­лежить від розмірів безе: чим менші, тим швидше будуть го­тові. Для дуже великих безе потрібно близько 2 год.

Не відкривати духовку під час приготування.

Після приготування вимкну­ти духовку, злегка прочинити дверцята і залишити безе все­редині до охолодження.

Шоколадне печиво «Тріщинки»

170 г пшеничного борош­на, 110 г цукру, дрібка солі, 1 ч. ложка розпушувача, дрібка або ½ ч. ложки ва­ніліну, 5 ст. ложок олії або 80 г вершкового масла, 4 ст. ложки какао-порошку, 2 ку­рячі яйця, 4 ст. ложки цукро­вої пудри.

Збити міксером яйця і цукор на однорідну пишну піну. До­дати какао і збити до однорід­ності. Додати сіль, ванілін, олію або м’яке масло і продовжува­ти збивати. Додати борошно і розпушувач, ретельно перемі­шати ложкою до однорідності.

Замістити тісто і зібрати в кулю. Загорнути в харчову плівку і покласти в холодиль­ник мінімум на 1 год.

Охолоджене тісто розділи­ти на невеликі шматочки (за­вбільшки як волоський горіх). Скачати з них кульки. Обваля­ти їх у цукровій пудрі.

Деко застелити пергамент­ним папером. Кульки в цукро­вій пудрі перенести на деко на деякій відстані одна від од­ної, бо під час випікання печи­во збільшується в об'ємі.

Випікати у розігрітій до 180°С духовці 15−20 хв.

Готове печиво вийняти з духовки і дати йому охолону­ти на деку. Тріщинки на печиві з’являються під час випікання.

Схожі новини