Передплата 2024 ВЗ

Печериці з куркою та сиром

Рецепт

Печериці з куркою та сиром
Печериці з куркою та сиром
  • 500 г курячого філе
  • 60 г фети
  • 10 великих шампіньйонів
  • 4 ст. ложки сметани
  • 1 ст. ложка борошна
  • ½ склянки подрібненої моцарели
  • зелень петрушки
  • сіль, чорний перець
  • 1 ст. ложка олії

Промити і підсушити печериці, гострим ножем зрізати і вийняти ніжки. Застелити форму пергаментом і розкласти на ній капелюшки отворами догори.

Дрібно нарізати куряче філе. Розігріти пательню з ложкою олії, додати нарізану курку, смажити близько 5 хв, помішуючи час від часу.

Подрібнити ніжки грибів. Додати їх у пательню з куркою і готувати ще 5 хв, періодично помішуючи.

Змішати борошно зі сметаною і вилити у пательню. Посолити, поперчити і перемішати. Тушкувати ще 8−10 хв, поки не загусне, зняти з вогню, щоб маса охолола.

Розігріти духовку до 180 С. Натерти фету на тертці і змішати з куркою і грибами. Додати дрібно нарізану петрушку і перемішати. Використовуючи дві ложки, рівномірно розподілити начинку між підготовленими капелюшками печериць. Зверху на начинку насипати трохи тертої моцарели.

Запікати в духовці 15−20 хв, потім дати грибам трохи охолонути і подавати.