Маринована капуста за добу
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/475010/kapusta-za-dobu.jpg)
- 1 кг капусти
- 1−3 морквини
- 2−3 зубчики часнику
- 2 лаврові листки
- 3−4 горошини чорного перцю
- 3−4 горошини духмяного перцю
- 2−3 суцвіття гвоздики
- 250 мл води
- 2 ст. ложки оцту 9%
- 1−2 ст. ложки олії - за бажання
- 1 ст. ложка цукру
- 2 ч. ложки солі
Нарізати капусту. Кожну нарізану порцію капусти пом’яти.
У підготовлену ємність (банку, контейнер або каструлю) вкласти шарами капусту і натерту моркву.
Коли вкладено приблизно половину капусти і моркви, додати половину цукру, солі, часнику та спецій. Потім вкласти шарами решту капусти і моркви. Зверху додати спеції, що залишилися, за бажання влити олію.
Порцію гарячої води перемішати з оцтом і влити в капусту.
Залишити приблизно на 6 год заготівлю за кімнатної температури, впродовж цього часу кілька разів перемішати, щоб верхня частина опинилася внизу. Потім перенести мариновану капусту в холодильник.