Передплата 2024 ВЗ

Маринована капуста за добу

Рецепт

Маринована капуста за добу
Маринована капуста за добу
  • 1 кг капусти
  • 1−3 морквини
  • 2−3 зубчики часнику
  • 2 лаврові листки
  • 3−4 горошини чорного перцю
  • 3−4 горошини духмяного перцю
  • 2−3 суцвіття гвоздики
  • 250 мл води
  • 2 ст. ложки оцту 9%
  • 1−2 ст. ложки олії - за бажання
  • 1 ст. ложка цукру
  • 2 ч. ложки солі

Нарізати капусту. Кожну нарізану порцію капусти пом’яти.

У підготовлену ємність (банку, контейнер або каструлю) вкласти шарами капусту і натерту моркву.

Коли вкладено приблизно половину капусти і моркви, додати половину цукру, солі, часнику та спецій. Потім вкласти шарами решту капусти і моркви. Зверху додати спеції, що залишилися, за бажання влити олію.

Порцію гарячої води перемішати з оцтом і влити в капусту.

Залишити приблизно на 6 год заготівлю за кімнатної температури, впродовж цього часу кілька разів перемішати, щоб верхня частина опинилася внизу. Потім перенести мариновану капусту в холодильник.

Схожі новини