Гарбуз з картоплею, цибулею та часником
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/474085/harbuz.jpg)
- 500 г вузького довгого гарбуза,
- 3−5 картоплин,
- 2 цибулини,
- 6 зубчиків часнику,
- 2−3 ст. ложки вершкового масла,
- 2 ст. ложки олії,
- сіль і перець — до смаку,
- 2 ч. ложки приправи «Прованські трави» або «Італійські трави»,
- 150 г твердого сиру.
Очистити гарбуз та картоплю. Нарізати їх і цибулю тонкими кружальцями. Подрібнити часник.
З'єднати розтоплене масло, олію, сіль, перець, трави, часник і близько 100 г натертого сиру. Змішати овочі із цією сумішшю. Найзручніше це зробити в пакеті.
Викласти кружальця вертикально по колу у форму, запікати за температури 200°C близько 40 хв. Потім посипати сиром, що залишився, і поставити в духовку ще на 5 хв.