Гарбуз, фарширований м’ясом і картоплею
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/474078/harbuz-farshyrovanyi.jpg)
- 1 цілий середній гарбуз (близько 2,5 кг),
- 400 г свинини,
- 1 цибулина,
- кілька ложок олії,
- сіль і перець — до смаку,
- 5−6 картоплин,
- 1−2 ч. ложки паприки,
- 2 ст. ложки сметани,
- 2 ст. ложки майонезу,
- 80 г вершкового масла,
- 100−150 г твердого сиру.
Зрізати з гарбуза верхівку, але не викидати. Вийняти насіння, а також трохи м’якоті, щоб вмістилося більше начинки.
Нарізати свинину середніми кубиками, а цибулю дрібними. Розігріти олію в пательні на сильному вогні, викласти м’ясо і обсмажувати кілька хвилин. Додати сіль, перець та цибулю і готувати ще кілька хвилин. М’ясо має стати сірим. Перекласти в іншу ємність.
Нарізати очищену картоплю такими самими кубиками, як свинину. У пательні розігріти ще трохи олії і викласти картоплю. Приправити сіллю і паприкою, обсмажити майже до готовності - має бути ледь твердою.
З'єднати сметану і майонез. Змастити гарбуз зсередини половиною вершкового масла. Викласти на дно частину картоплі, потім — частину м’яса та сметани з майонезом. Повторити у такому ж порядку. Останнім шаром зробити картоплю, змащену заправкою. Покласти зверху масло і посипати натертим сиром.
Поставити гарбуз на великий шматок фольги, покрити верхівкою, що зрізали, і загорнути у фольгу. Перекласти на деко і запікати за 200°C близько 2 год.