Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Гарбуз, фарширований м’ясом і картоплею

Рецепт

Гарбуз, фарширований м’ясом і картоплею
Гарбуз, фарширований м’ясом і картоплею
  • 1 цілий середній гарбуз (близько 2,5 кг),
  • 400 г свинини,
  • 1 цибулина,
  • кілька ложок олії,
  • сіль і перець — до смаку,
  • 5−6 картоплин,
  • 1−2 ч. ложки паприки,
  • 2 ст. ложки сметани,
  • 2 ст. ложки майонезу,
  • 80 г вершкового масла,
  • 100−150 г твердого сиру.

Зрізати з гарбуза верхівку, але не ви­кидати. Вийняти насіння, а також трохи м’якоті, щоб вмістилося більше начинки.

Нарізати свинину середніми кубика­ми, а цибулю дрібними. Розігріти олію в пательні на сильному вогні, викласти м’ясо і обсмажувати кілька хвилин. До­дати сіль, перець та цибулю і готувати ще кілька хвилин. М’ясо має стати сірим. Перекласти в іншу ємність.

Нарізати очищену картоплю такими самими кубиками, як свинину. У пательні розігріти ще трохи олії і викласти карто­плю. Приправити сіллю і паприкою, об­смажити майже до готовності - має бути ледь твердою.

З'єднати сметану і майонез. Змасти­ти гарбуз зсередини половиною верш­кового масла. Викласти на дно частину картоплі, потім — частину м’яса та сме­тани з майонезом. Повторити у такому ж порядку. Останнім шаром зробити кар­топлю, змащену заправкою. Покласти зверху масло і посипати натертим си­ром.

Поставити гарбуз на великий шматок фольги, покрити верхівкою, що зрізали, і загорнути у фольгу. Перекласти на деко і запікати за 200°C близько 2 год.

Схожі новини