Гарбуз фарширований грибами, шпинатом і сиром
Гарбуз, запечений у духовці
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/474068/frshyrovanyi-harbuz.jpg)
- 4 дуже маленькі гарбузи (близько 500 г кожен),
- сіль і чорний перець — до смаку,
- 1 цибулина,
- 1 ст. ложка вершкового масла,
- 200−250 г печериць,
- 1 зубчик часнику,
- 150 г шпинату,
- 1 невеликий багет,
- 80 г твердого сиру,
- мелений мускатний горіх,
- 100−120 мл жирних вершків,
- трохи олії.
Зрізати у гарбузів верхівки, відкласти. Вичистити насіння і натерти м’якуш зсередини сіллю та перцем.
Нарізати цибулю невеликими шматочками або тонкими півкільцями. У пательні на маслі обсмажити цибулю до м’якості. Додати гриби, нарізані тонкими пластинками, і подрібнений часник. Готувати близько 5 хв, потім додати шпинат. Якщо листя велике, нарізати його. Обсмажувати, доки шпинат не розм’якшиться. Зняти з вогню та приправити начинку сіллю та перцем.
Нарізати багет невеликими кубиками. Додати до грибної суміші разом із натертим сиром, мускатним горіхом та вершками. Перемішати і нафарширувати гарбуз. Змастити деко маслом і викласти гарбузи. Накрити верхівками та запікати у розігрітій до 180°C духовці 1 год. Після цього зняти верхівки і запікати ще 20−30 хв. Начинка зверху має підрум'янитися, а самі гарбузи можна легко проколоти ножем.