Гарбуз фарширований грибами, шпинатом і сиром

Гарбуз, запечений у духовці

Гарбуз фарширований грибами, шпинатом і сиром
Гарбуз фарширований грибами, шпинатом і сиром
  • 4 дуже маленькі гарбузи (близь­ко 500 г кожен),
  • сіль і чорний перець — до смаку,
  • 1 цибулина,
  • 1 ст. ложка вершкового масла,
  • 200−250 г пече­риць,
  • 1 зубчик часнику,
  • 150 г шпина­ту,
  • 1 невеликий багет,
  • 80 г твердого сиру,
  • мелений мускатний горіх,
  • 100−120 мл жирних вершків,
  • трохи олії.

Зрізати у гарбузів верхівки, відкласти. Вичистити насіння і натерти м’якуш зсе­редини сіллю та перцем.

Нарізати цибулю невеликими шма­точками або тонкими півкільцями. У па­тельні на маслі обсмажити цибулю до м’якості. Додати гриби, нарізані тонки­ми пластинками, і подрібнений часник. Готувати близько 5 хв, потім додати шпинат. Якщо листя велике, нарізати його. Обсмажувати, доки шпинат не розм’якшиться. Зняти з вогню та при­правити начинку сіллю та перцем.

Нарізати багет невеликими кубиками. Додати до грибної суміші разом із натер­тим сиром, мускатним горіхом та вершка­ми. Перемішати і нафарширувати гарбуз. Змастити деко маслом і викласти гарбу­зи. Накрити верхівками та запікати у розі­грітій до 180°C духовці 1 год. Після цього зняти верхівки і запікати ще 20−30 хв. На­чинка зверху має підрум'янитися, а самі гарбузи можна легко проколоти ножем.

Схожі новини