Баклажани парміджано з шинкою

Рецепт

Баклажани парміджано з шинкою
Баклажани парміджано з шинкою
  • 40 г морської солі
  • 820 г баклажанів
  • 620 г помідорів у власному соку з базиліком
  • 70 г пармезану
  • 120 г моцарели
  • 3 зубчики часнику
  • 100 г сирокопченої шинки
  • 50 г оливкової олії
  • 2 яйця
  • 2 ст. ложки борошна
  • 2 ст. ложки води
  • 0,3 ч. ложки білого перцю
  • 1 ч. ложка цукру
  • 3/5 ч. ложки морської солі

Баклажани помити, витерти серветкою, нарізати кружальцями завтовшки 5−7 мм.

Кожен кружалець баклажана злегка натерти сіллю (40 г морської солі). Покласти на друшляк, поставити зверху гніт. Залишити на 1,5 год. Злити з каструлі рідину, що утворилася, баклажани промити під проточною водою, витерти паперовою серветкою.

Цибулю та часник почистити, дрібно нарізати, обсмажити часник, а також цибулю до прозорості на пательні з оливковою олією. Додати нарізані на шматочки помідори у власному соку з базиліком. У процесі приготування додати сіль, цукор, білий перець.

Весь процес приготування соусу (на мінімальному вогні) займає 25−30 хв, із соусу має випаруватися зайва рідина, щоб страва зрештою не була рідкою.

Соус за бажання протерти через сито.

Пармезан натерти на грубій тертці.

З'єднати яйця, борошно, перемішати вінчиком, додати воду, перемішати до однорідності.

Кожен шматочок баклажана вмочити в яєчну суміш, помістити на розігріту з оливковою олією пательню.

Обсмажити із двох боків. Викласти на паперову серветку, щоб зняти зайву олію.

Духовку розігріти до 200°C. На дно вогнетривкої форми викласти частину соусу, посипати частиною пармезану.

Потім шар баклажанів, соус, пармезан, моцарела, нарізана кружальцями. Потім тонко нарізана сирокопчена шинка.

Можна, звичайно, приготувати і без шинки, але вона дуже добре доповнює пармеджано, роблячи страву більш насиченою та ароматною. Можна взяти варено-копчену шинку.

Шари повторити. Закінчити треба шаром пармезану і моцарели, які викласти на шар соусу.

Поставити форму у духовку на 30 хв. Готову страву прикрасити листочками петрушки чи базиліку. Після вистигання можна поставити в холодильник до ранку.