Передплата 2024 ВЗ

Позитивний заряд смаколиками

Благодійний захід на підтримку ЗСУ

Фото автора
Фото автора

У неділю у Львові, у приміщенні Центру імені О. Довженка та на території довкола, відбувся благодійний захід на підтримку ЗСУ. Основна мета — збір коштів на машину для захисників України на південь.

Цікаву різноманітну про­граму підготували органі­затори: буд-корт, аукціон, виступ кавер-гурту, майстер- клас із розписування пряників. Найбільше було розваг для ді­тей — бульбашкове шоу, блиск тату, виступи аніматорів.

Майстрині тішили різнома­нітними вишуканими десер­тами та випічкою. Усі дівча­та неодноразово передавали солодкі смаколики для наших хлопців на фронт, а також ор­ганізовували збори для потреб на передову.

Одна із організаторок за­ходу — кулінарна майстриня Оксана Жолобович разом із подругами представила свої кулінарні шедеври:

— Ми випікаємо все, від, А до Я. Докладаємо максимум зу­силь, щоб задовольнити сма­кові бажання кожного. Але де­серти та випічка мають бути не лише якісними, вони мають за­лишати приємні смакові спога­ди надовго.

Також представили свої со­лодкі вироби батьки дітей Клу­бу ігрових видів спорту (на фото). Господині разом із ді­тьми готували смаколики до благодійного заходу.

А одна із організаторок за­ходу — ГО «БандерШтаб» — за час повномасштабної війни вже зібрала та відправила не одну передачу для наших за­хисників.

Представник співорганіза­торів Юліан Сліпецький роз­повів про те, що захід плану­вали значно масштабнішим. Але погода внесла свої ко­рективи. Планували запроси­ти учасників популярного шоу «Майстер-Шеф», провести батл серед кулінарів. Однак через дощ програма вийшла дещо іншою, але теж цікавою та різноманітною.

Присутні зарядились пози­тивною енергією, добротою. Гості не приховували свого за­доволення від того, що поба­чили та скуштували.

Медівник із з чорносливом

Для тіста: 1 склянка (250 мл) штучного або нату­рального меду, 280 г цукру, 6 яєць, 130 г сметани, 1 ст. ложка соди, 6 ст. ложок олії, 400−460 г борошна.

Для крему: 800 г сметани 20%, 200 г цукрової пудри, 2 пачки загущувача до смета­ни, 200 г чорносливу.

Тісто. Яйця збити з цукром, додати мед і знову швид­ко збити. Тоді додати сме­тану із содою, збити і влити олію. У тісто додати борош­но і вимішати тісто міксером консистенції як густа смета­на. У формі діам. 26 см або у квадратній спекти 3 коржі за 170°С упродовж 20−30 хв.

Крем. До сметани додати загущувач, цукрову пудру та збити до загустіння.

Запарений та посічений чорнослив додати до крему.

Змастити коржі кремом та поставити в холодильник.

Прикрасити чорносливом і подрібненими підсмаженими горіхами.

Схожі новини