Шарлотка з яблуками
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/472941/sharlotka.jpg)
4 яйця, 170 г цукру, 1 склянка борошна, 2−4 яблука, 1 ч. ложка соку лимона — для скроплювання яблук, масло або олія — для змащування форми.
Яблука вимити, обсушити, розрізати на 4 частини та вирізати серцевину (жорстку яблучну шкірку можна зрізати). Нарізати яблука тонкими часточками, скласти у миску, злегка скропити соком лимона (щоб не потемніли) і перемішати.
Яйця збити міксером на піну. Не припиняючи збивання, тонкою цівкою всипати цукор.
Збивати до отримання пухкої густої яєчної маси, близько 10 хв.
На поверхню збитої яєчної маси просіяти борошно. Акуратно перемішати тісто.
Перемішувати не круговими рухами, а знизу-догори, поки тісто не вбере борошно.
Форму для випічки рясно змастити олією. На дно форми викласти половину тіста.
Зверху — часточки яблук. Викласти на яблука решту тіста і розрівняти поверхню.
Випікати шарлотку у розігрітій до 180°С духовці 35−40 хв.
Під час випікання дверцята духовки не відчиняти, щоб шарлотка не опала.
Пиріг готовий, коли зверху з’явилася світло-коричнева скоринка і при проколюванні зубочисткою немає слідів сирого тіста.