Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Шарлотка з яблуками

Рецепт

Шарлотка з яблуками
Шарлотка з яблуками

4 яйця, 170 г цукру, 1 склянка борошна, 2−4 яблука, 1 ч. ложка соку лимона — для скроплювання яблук, масло або олія — для змащування форми.

Яблука вимити, обсушити, розрізати на 4 частини та вирі­зати серцевину (жорстку яблучну шкірку можна зрізати). Наріза­ти яблука тонкими часточками, скласти у миску, злегка скропити соком лимона (щоб не потемні­ли) і перемішати.

Яйця збити міксером на піну. Не припиняючи збивання, тон­кою цівкою всипати цукор.

Збивати до отримання пухкої густої яєчної маси, близько 10 хв.

На поверхню збитої яєчної маси просіяти борошно. Акурат­но перемішати тісто.

Перемішувати не круговими рухами, а знизу-догори, поки тіс­то не вбере борошно.

Форму для випічки рясно змастити олією. На дно форми викласти половину тіста.

Зверху — часточки яблук. Ви­класти на яблука решту тіста і розрівняти поверхню.

Випікати шарлотку у розігрітій до 180°С духовці 35−40 хв.

Під час випікання дверцята духовки не відчиняти, щоб шар­лотка не опала.

Пиріг готовий, коли звер­ху з’явилася світло-коричнева скоринка і при проколюванні зу­бочисткою немає слідів сирого тіста.

Схожі новини