Пиріг з яблуками і сливами
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/472940/pyrih.jpg)
125 г вершкового масла, 120 г цукру, 2 яйця, 150 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 2 ст. ложки жирних вершків, 500 г яблук, 300 г слив, кориця і цукор — для посипання.
Змішати розтоплене вершкове масло і цукор, по одному додати яйця.
Змішати сухі інґредієнти і додати їх у суміш яєць і вершкового масла, потім додати вершки.
Очистити яблука і нарізати їх. Сливи розрізати навпіл і вийняти кісточки. Вмішати половинки слив і половину яблук у тісто. Вилити тісто у вистелену пергаментом форму діам. 24 см, викласти зверху решту яблук.
Посипати пиріг корицею і цукром. Випікати в духовці, розігрітій до 200°С, 30 хв.