Передплата 2024 «Добра кухня»

Пікантні помідори

Рецепт від читачів

Пікантні помідори
Пікантні помідори
  • 1 кг помідорів
  • 150 г болгарського перцю
  • 150 г моркви
  • 150 г цибулі
  • 6 зубчиків часнику
  • 1,5 л води
  • 4,5 ст. ложки цукру
  • 1,5 ст. ложки солі
  • 3 ст. ложки оцту 9%
  • листя хрону — до смаку
  • парасольки кропу — до смаку
  • гілочка тархуну — за бажання

Очистити моркву, цибулю, перець, довільно нарізати.

На дно трьох простерилізованих банок вкласти зелень, тоді шарами — овочі та помідори. Залити окріп в банки, прикрити прокип’яченими кришками на 10 хв. Воду злити в каструлю, довести до кипіння і знову залити на 10 хв. Злити воду в каструлю, додати сіль і цукор, проварити 2 хв, влити оцет. Залити маринадом помідори. Банки герметично закрити кришкою, поставити догори дном, накрити на добу.

Марія Ткач, м. Ужгород.