Персики у сиропі
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/469854/perski-u-siropi.jpg)
1 кг персиків, 500 г цукру, 2 ч. ложки лимонного соку.
Найкраще закрити не цілі плоди, а половинки — для пирогів, тортів та фруктових салатів. А сироп можна використати для компоту або просочення бісквітних коржів. Не купуйте стиглі і м’які персики, краще трохи недостиглі плоди, які при натисканні залишаються твердими.
Ретельно вимити персики, знімаючи ворсистість з поверхні. Якщо їх погано промити, то консервація може з часом помутніти і забродити. Розрізати кожен песик навпіл і вийняти кісточку.
Персиковими половинками заповнити 1-літрові банки, виклавши їх до верху. Залити вміст банок окропом і прикрити кришкою на 10−15 хв. У каструлю насипати цукор і влити лимонний сік. Злити окріп із банок з персиками в каструлю і довести сироп до кипіння. Знову залити банки солодким сиропом і закрити банки. Перевернути догори дном, щоб перевірити герметичність.