Персики у сиропі

Рецепт

1 кг персиків, 500 г цукру, 2 ч. лож­ки лимонного соку.

Найкраще закрити не цілі плоди, а поло­винки — для пирогів, тортів та фруктових салатів. А сироп можна використати для компо­ту або просочення бісквітних коржів. Не купуйте стиглі і м’які персики, краще трохи недостиглі плоди, які при натисканні залишаються тверди­ми.

Ретельно вимити персики, знімаючи ворсис­тість з поверхні. Якщо їх погано промити, то кон­сервація може з часом помутніти і забродити. Розрізати кожен песик навпіл і вийняти кісточку.

Персиковими половинками заповнити 1-літрові банки, виклавши їх до верху. Залити вміст ба­нок окропом і прикрити кришкою на 10−15 хв. У каструлю насипати цукор і влити лимонний сік. Злити окріп із банок з персиками в каструлю і довести сироп до кипіння. Знову залити банки солодким сиропом і закрити банки. Переверну­ти догори дном, щоб перевірити герметичність.