Персики у власному соку

Рецепт

350 г персиків, 150 г цукру, 2 г ли­монної кислоти.

Персики у влас­ному соку заготов­ляють цілими пло­дами, половинами та часточками без кісточок, зі шкіркою та очищені, іноді додають воду, ароматизатори. Дозування цукру залежить від соковитості, стиглості плодів. Іноді соку, що виділився, недостатньо, і доводиться підсипати цукор.

Персики вимити, ошпарити, за бажання зняти шкірку. Нарізати часточками однакової тов­щини. Цукор змішати із лимонною кислотою. За­повнити стерильні ємності, чергуючи шар цукру та шар персиків. Злегка утрамбувати, заповнити по вінця. Прикрити кришкою (не герметично!), опустити банку в каструлю з водою і рушником на дні - рівень води має доходити до плічок. По­вільно нагрівавати і стерилізувати до виділення соку та розчинення цукру, близько 40 хв (банка 400 мл). Періодично трохи струшувати, досипати цукор.

Після стерилізації закрити, перевернути, щоб перевірити герметизацію. Для надійності та тривалого зберігання накрити теплим пледом та повільно остудити. Перенести у прохолодне при­міщення.