Кростата з рікотою і шоколадом

Рецепт

Кростата з рікотою і шоколадом
Кростата з рікотою і шоколадом

ДЛЯ ТІСТА:

  • 400 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 180 г цукру
  • 2 яйця
  • 1/4 ч. ложки солі
  • 500 г сиру рікота
  • 180 г цукру
  • 10 г ванільного цукру або ванільної есенції
  • 2 яйця

ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • 2 ст. ложки крохмалю
  • цедра апельсина — за бажання
  • 100 г чорного шоколаду

У просіяне борошно додати цукор, сіль, яйця та нарізане кубиками вершкове масло кімнатної температури.

Перемішати за допомогою міксера із насадками для тіста на однорідну масу з крихт. Зібрати тісто у кулю, обгорнути плівкою і покласти в холодильник на пів години.

Змішати рікоту, цукор, ванільний цукор, яйця та крохмаль. Додати грубо посічений шоколад і, за бажання, цедру апельсина.

Тісто розділити надвоє. Розкачати корж за розміром форми діам. 24 см. Викласти тісто на дно, зайве обрізати. З другої половини тіста скачати валик і пальцями викласти стінки форми. Вилити начинку. Із залишків тіста нарізати смужки і викласти навхрест. Змастити збитим яйцем. Випікати при 180°С близько 25 хв.

Вийняти з духовки, а з форми - через 20-30 хв.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень