Передплата 2025 «Добре здоров’я»

Варення зі смородини з апельсином

Рецепт

500 г смородини, 1 апельсин, 500 г цукру, 100 мл води.

Смородину перебрати і очистити, за бажання в ягід можна зрізати хвостики ножицями, промити.

Висипати смородину у товстостін­ну каструлю, засипати цукром, пере­мішати. У процесі приготування ягоди розваряться. Однак можна попередньо потовкти їх товкачем для картоплі або збити блендером.

Апельсин вимити і обдати окропом, витерти. Нарізати разом із цедрою, ви­йняти кісточки. Додати у каструлю до ягід, влити воду, ретельно розмішати масу.

Довести до кипіння на середньому вогні, помішуючи. Періодично знімати та викидати пінку, яка утворюється на поверхні. Варити масу 20-25 хв.

Розлити гарячу масу у простерилі­зовані банки і закрити простерилізо­ваними кришками. Остудити варення за кімнатної температури, банки не по­трібно перевертати. Зберігати у темно­му сухому прохолодному місці.