Варення зі смородини з апельсином
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/465668/smorodyna-i-apelsyn.jpg)
500 г смородини, 1 апельсин, 500 г цукру, 100 мл води.
Смородину перебрати і очистити, за бажання в ягід можна зрізати хвостики ножицями, промити.
Висипати смородину у товстостінну каструлю, засипати цукром, перемішати. У процесі приготування ягоди розваряться. Однак можна попередньо потовкти їх товкачем для картоплі або збити блендером.
Апельсин вимити і обдати окропом, витерти. Нарізати разом із цедрою, вийняти кісточки. Додати у каструлю до ягід, влити воду, ретельно розмішати масу.
Довести до кипіння на середньому вогні, помішуючи. Періодично знімати та викидати пінку, яка утворюється на поверхні. Варити масу 20-25 хв.
Розлити гарячу масу у простерилізовані банки і закрити простерилізованими кришками. Остудити варення за кімнатної температури, банки не потрібно перевертати. Зберігати у темному сухому прохолодному місці.