Мариновані огірки з медом
Рецепт маринованих огірків з медом
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/465138/marynovani-ohirky-z-medom.jpg)
- 1 кг огірків
- 2 листки хрону
- 3−4 парасольки кропу
- 4 зубчики часнику
- 2 ч. ложки гірчиці у зернах
- 10 горошин чорного перцю
ДЛЯ МАРИНАДУ:
- 1 літр води
- 3 ст. ложки цукру
- 2 ст. ложки солі
- 2 ст. ложки меду
- 100 мл оцту 9%
Огірки замочити у холодній воді на 2 год. Зрізати кінчики з двох боків.
На дно двох 1-літрових простерилізованих банок викласти листя хрону, парасольки кропу, насіння гірчиці, перець горошком, нарізаний часник. Щільно вкласти огірки.
Маринад. Каструлю з водою поставити на середній вогонь. Додати сіль, цукор, мед, розмішати. Дочекатися, коли рідина закипить, і влити оцет. Маринадом залити огірки у банках. Прикрити кришками. Стерилізувати у киплячій воді 15 хв.
Закрити кришками, перевернути догори дном, накрити ковдрою і залишити вистигати на ніч.