Передплата 2024 «Добра кухня»

Хачапурі

Рецепт

20 г пресованих дріжджів, 1 ч. ложка цукру, 1 кг борошна, 200 мл води, 1/2 ст. ложки солі, 300 г моцарели, 250 г твердого сиру, 4 ст. ложки олії, 1 яйце, 250 г бринзи.

Руками розкришити дріжджі, засипати цукром, залити теплою водою, перемішати і залишити на 10-15 хв.

У глибоку миску всипати просіяне борошно, додати сіль, олію, ретельно перемішати, влити дріжджову масу. Руками вимісити тісто, воно має бути ледь липким і тягнутися. Накрити миску з тіс­том рушником і залишити у теплому місці, до по­двоєння об’єму.

Натерти на грубій тертці твердий сир, додати моцарелу, трохи бринзи (можна замінити сиром фета), яйце і перемішати. Сформувати з маси до­сить великі кульки. Готове тісто викласти на при­сипану борошном дошку і вимісити ще раз, щоб стало еластичнішим. Розділити тісто на частини (відповідно до кількості сирних кульок).

Викласти одну з частин тіста на дошку і ка­чалкою або руками сформувати не дуже тонкий коржик, покласти на нього сирну кульку і щільно загорнути краї, сховавши начинку всередині. Те­пер розкачати вже начинений коржик на більший (можна за діаметром пательні). Покласти корж у розігріту суху (без олії) пательню, обсмажувати по 3-4 хв з кожного боку, до коричневої скоринки.

Готові хачапурі змастити розтопленим верш­ковим маслом або оливковою олією і подавати із зеленню та свіжими овочами.

Схожі новини