Хачапурі
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/462143/khachapuri.jpg)
20 г пресованих дріжджів, 1 ч. ложка цукру, 1 кг борошна, 200 мл води, 1/2 ст. ложки солі, 300 г моцарели, 250 г твердого сиру, 4 ст. ложки олії, 1 яйце, 250 г бринзи.
Руками розкришити дріжджі, засипати цукром, залити теплою водою, перемішати і залишити на 10-15 хв.
У глибоку миску всипати просіяне борошно, додати сіль, олію, ретельно перемішати, влити дріжджову масу. Руками вимісити тісто, воно має бути ледь липким і тягнутися. Накрити миску з тістом рушником і залишити у теплому місці, до подвоєння об’єму.
Натерти на грубій тертці твердий сир, додати моцарелу, трохи бринзи (можна замінити сиром фета), яйце і перемішати. Сформувати з маси досить великі кульки. Готове тісто викласти на присипану борошном дошку і вимісити ще раз, щоб стало еластичнішим. Розділити тісто на частини (відповідно до кількості сирних кульок).
Викласти одну з частин тіста на дошку і качалкою або руками сформувати не дуже тонкий коржик, покласти на нього сирну кульку і щільно загорнути краї, сховавши начинку всередині. Тепер розкачати вже начинений коржик на більший (можна за діаметром пательні). Покласти корж у розігріту суху (без олії) пательню, обсмажувати по 3-4 хв з кожного боку, до коричневої скоринки.
Готові хачапурі змастити розтопленим вершковим маслом або оливковою олією і подавати із зеленню та свіжими овочами.