Королівська ватрушка
Рецепт для ласунів
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/459537/desert.jpg)
Основа: 360 г борошна, 140 г вершкового масла 82,5%, 90 г цукру, дрібка солі.
Начинка: 670 г сиру 6-9%, 3 яйця (або 170 г), 1 жовток (або 23-25 г), 120 г цукру, 10 г кукурудзяного крохмалю, 10 г цукру з натуральною ваніллю, дрібка солі.
Всі інґредієнти, крім вершкового масла, мають бути кімнатної температури. Підготувати форму діам. 18 см, дно викласти пергаментом.
Начинка. Перетерти сир через густе сито (не нехтувати цією процедурою), додати цукор, крохмаль, цукор з ваніллю, сіль, яйця і жовток. Масу збити блендером до однорідності.
Основа. Знадобиться добре охолоджене, але не заморожене вершкове масло. В окрему ємність просіяти борошно, додати цукор, сіль і шматочками нарізане масло. Порційно збити в блендері вершкову масу на однорідну крихту. Виходить дуже ніжна крихта, вона добре формується (якщо її стиснути долонями) і розсипається за одного доторку. Сформувати дно і боки форми 2/3 частиною пісочної основи, добре притискаючи. На ній рівномірно розкласти сирну начинку і посипати 1/3 частиною пісочної крихти. Випікати при 175°С 45 хв (з режимом конвекції, якщо є). Готову ватрушку залишити до повного охолодження в духовці, ледь відчинивши дверцята, потім охолодити в холодильнику 5-6 год. За бажання прикрасити ягодами.