Передплата 2024 «Добра кухня»

Королівська ватрушка

Рецепт для ласунів

Основа: 360 г борошна, 140 г верш­кового масла 82,5%, 90 г цукру, дрібка солі.

Начинка: 670 г сиру 6-9%, 3 яйця (або 170 г), 1 жовток (або 23-25 г), 120 г цукру, 10 г кукурудзяного крох­малю, 10 г цукру з натуральною ваніл­лю, дрібка солі.

Всі інґредієнти, крім вершкового масла, мають бути кімнатної темпе­ратури. Підготу­вати форму діам. 18 см, дно виклас­ти пергаментом.

Начинка. Пере­терти сир через густе сито (не нехтувати цією процеду­рою), додати цукор, крохмаль, цукор з ваніллю, сіль, яйця і жовток. Масу збити блендером до однорідності.

Основа. Знадобиться добре охолодже­не, але не заморожене вершкове масло. В окрему ємність просіяти борошно, додати цукор, сіль і шматочками нарізане масло. Порційно збити в блендері вершкову масу на однорідну крихту. Виходить дуже ніжна крихта, вона добре формується (якщо її стиснути долонями) і розсипається за од­ного доторку. Сформувати дно і боки фор­ми 2/3 частиною пісочної основи, добре притискаючи. На ній рівномірно розклас­ти сирну начинку і посипати 1/3 частиною пісочної крихти. Випікати при 175°С 45 хв (з режимом конвекції, якщо є). Готову ва­трушку залишити до повного охолоджен­ня в духовці, ледь відчинивши дверцята, потім охолодити в холодильнику 5-6 год. За бажання прикрасити ягодами.

Схожі новини