Передплатити

Солодкий святковий брецель

Sankt Martins Brezel готують до свята Святого Мартіна


Солодкий святковий брецель
  • 330 г борошна
  • 100 мл молока 3,2%
  • 40 г вершкового масла
  • 10 г ванільного цукру
  • 5 г маку
  • 1 жовток
  • 40 г цукру
  • 4 г солі
  • 100 г натурального йогурту 3%

Розтопити в мікрохвильовці вершкове масло і влити тепле молоко. Розчинити у цій суміші дріжджі, додати йогурт, ванільний цукор, цукор, сіль.

Потрохи всипати борошно і замісити тісто, якщо борошна здасться недостатньо, можна додати ще, якщо надто багато, то не висипати все, тісто не має прилипати до рук, але й не бути надто щільним.

Накрити плівкою і залишити на 1 год за кімнатної температури, щоб підійшло.

Можна поставити тісто в холодильник, до ранку воно буде готове для випікання.

Викласти тісто на підсипану борошном стільницю і розділити на 8 частин.

Сформувати довгі джгутики, близько 50 см завдовжки, які в серединці повинні мати невелике потовщення, а до кінців бути трохи тоншими. Зробити петельку з тіста, потім перекрутити і вкласти кінці всередину, злегка прищипуючи край.

Викласти брецелі на деко, застелене папером для випічки або силіконовий килимок.

Змастити брецелі сумішшю жовтка зі столовою ложкою молока і посипати маком та цукром або кунжутним насінням. Можна присипати цукровою пудрою після того, як вони спечуться.

Залишити на 30 хв до збільшення у розмірі.

Розігріти духовку і випікати за температури 170°С 20-25 хв.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»