Солодкий святковий брецель
Sankt Martins Brezel готують до свята Святого Мартіна
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/458451/bretsel-solodkyi.jpg)
- 330 г борошна
- 100 мл молока 3,2%
- 40 г вершкового масла
- 10 г ванільного цукру
- 5 г маку
- 1 жовток
- 40 г цукру
- 4 г солі
- 100 г натурального йогурту 3%
Розтопити в мікрохвильовці вершкове масло і влити тепле молоко. Розчинити у цій суміші дріжджі, додати йогурт, ванільний цукор, цукор, сіль.
Потрохи всипати борошно і замісити тісто, якщо борошна здасться недостатньо, можна додати ще, якщо надто багато, то не висипати все, тісто не має прилипати до рук, але й не бути надто щільним.
Накрити плівкою і залишити на 1 год за кімнатної температури, щоб підійшло.
Можна поставити тісто в холодильник, до ранку воно буде готове для випікання.
Викласти тісто на підсипану борошном стільницю і розділити на 8 частин.
Сформувати довгі джгутики, близько 50 см завдовжки, які в серединці повинні мати невелике потовщення, а до кінців бути трохи тоншими. Зробити петельку з тіста, потім перекрутити і вкласти кінці всередину, злегка прищипуючи край.
Викласти брецелі на деко, застелене папером для випічки або силіконовий килимок.
Змастити брецелі сумішшю жовтка зі столовою ложкою молока і посипати маком та цукром або кунжутним насінням. Можна присипати цукровою пудрою після того, як вони спечуться.
Залишити на 30 хв до збільшення у розмірі.
Розігріти духовку і випікати за температури 170°С 20-25 хв.