Пісочний пиріг з полуницею
Смачний рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/458151/pyrih-z-polunytseiu.jpg)
Для пісочного тіста: 2 яйця, 150 г цукру, 150 г маргарину, 350 г борошна, цедра 1 лимона, 5 г розпушувача.
Для начинки: 450 г сиру, 120 г цукру, 1 пакетик ваніліну, цедра лимона, 250 г полуниць.
Тісто. Міксером змішати всі інгредієнти тіста до отримання однорідної суміші. Загорнути тісто в поліетиленову плівку і залишити у холодильнику на 1 год або в морозильній камері на 30 хв.
Крем. Змішати сир (однорідний, без крупинок) з цукром, ваніліном і лимонною цедрою. Додати нарізану кубиками полуницю і знову перемішати.
Викласти трохи більше ніж половину тіста на аркуш пергаментного паперу і перекласти у форму (25х25 см). Вилити сир з полуницею на тісто і прикрити другим шаром тіста.
Випікати пиріг у розігрітій духовці за t 180°C 45-60 хв, або поки тісто не стане золотисто-коричневим.
Остудити і посипати цукровою пудрою.