Передплата 2024 «Добра кухня»

Пісочний пиріг з полуницею

Смачний рецепт

Для пісочного тіста: 2 яйця, 150 г цукру, 150 г маргарину, 350 г борош­на, цедра 1 лимона, 5 г розпушувача.

Для начинки: 450 г сиру, 120 г цу­кру, 1 пакетик ваніліну, цедра лимо­на, 250 г полуниць.

Тісто. Міксером змішати всі інгредієн­ти тіста до отримання однорідної суміші. Загорнути тісто в поліетиленову плівку і залишити у холодильнику на 1 год або в морозильній камері на 30 хв.

Крем. Змішати сир (однорідний, без крупинок) з цукром, ваніліном і лимонною цедрою. Додати нарізану кубиками полу­ницю і знову перемішати.

Викласти трохи більше ніж половину тіста на аркуш пергаментного паперу і перекласти у форму (25х25 см). Вилити сир з полуницею на тісто і прикрити дру­гим шаром тіста.

Випікати пиріг у розігрітій духовці за t 180°C 45-60 хв, або поки тісто не стане золотисто-коричневим.

Остудити і посипати цукровою пудрою.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини