Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пиріжки з бананового тіста

Рецепт для ласунів

Для тіста краще використати перестиглі банани, вони солод­ші й ароматніші.

Для тіста:

  • 250 мл молока,
  • 40 г цукру,
  • 7 г сухих або 21 г пресованих дріжджів,
  • 2 бана­ни,
  • 2 яйця,
  • 600 г пшеничного борошна,
  • 60 мл рафінованої олії.

Для начинки:

  • 200 г шоко­ладної пасти.

Для змащування:

  • 1 яйце.

У глибокому посуді змішати тепле молоко (36-40°С), цукор та дріжджі. Ретельно перемішати вінчиком. Накрити опару харчо­вою плівкою або теплим рушни­ком. Залишити в теплому місці на 15 хв, щоб дріжджі активува­лися. У чаші блендера змішати стиглі банани і яйця. Збити на однорідну густу масу. Банано­во-яєчну суміш перелити у гли­бокий посуд, додати активовані дріжджі. Влити в тісто олію.

У кілька прийомів додати в тісто просіяне борошно, щоразу перемішуючи тісто силіконовою лопаткою до однорідної консис­тенції. Замісити м’яке еластичне тісто. Якщо тісто прилипатиме до рук, трохи змастити їх олією і продовжувати вимішувати до однорідності. Додавати більше борошна не потрібно, бо пиріж­ки вийдуть не такими повітря­ними. Готове тісто перекласти у глибокий посуд, змащений олією. Накрити миску з тістом харчовою плівкою або рушни­ком. Залишити тісто в теплому місці на 1-1,5 год. За цей час тісто має збільшитися в об’ємі у кілька разів.

Тісто, що підійшло, обім’яти руками, розділити на частини вагою по 60-70 г. Кожен шмато­чок тіста скачати в кулю. Потім кожну трохи розкачати на кру­жальце, у центр покласти ложеч­ку шоколадної пасти.

Ретельно защипнути краї тіс­та, формуючи пиріжок. Зверху додатково можна зробити фі­гурну косичку, щоб шов добре тримався і шоколад не витік при випіканні.

Викласти заготовки на деко, застелене пергаментним па­пером. Залишити пиріжки під рушником на 20 хв. Перед випі­канням змастити збитим яйцем.

Випікати у заздалегідь розі­грітій до 180°С духовці близько 20 хв. Коли пиріжки збільшаться у розмірі і підрум’яняться, вони будуть готові.

Готову випічку остудити на решітці до кімнатної температу­ри. Подавати з чашкою чаю або кави.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини