Пиріжки з бананового тіста
Рецепт для ласунів
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/457303/pyrizhky-banan.jpg)
Для тіста краще використати перестиглі банани, вони солодші й ароматніші.
Для тіста:
- 250 мл молока,
- 40 г цукру,
- 7 г сухих або 21 г пресованих дріжджів,
- 2 банани,
- 2 яйця,
- 600 г пшеничного борошна,
- 60 мл рафінованої олії.
Для начинки:
- 200 г шоколадної пасти.
Для змащування:
- 1 яйце.
У глибокому посуді змішати тепле молоко (36-40°С), цукор та дріжджі. Ретельно перемішати вінчиком. Накрити опару харчовою плівкою або теплим рушником. Залишити в теплому місці на 15 хв, щоб дріжджі активувалися. У чаші блендера змішати стиглі банани і яйця. Збити на однорідну густу масу. Бананово-яєчну суміш перелити у глибокий посуд, додати активовані дріжджі. Влити в тісто олію.
У кілька прийомів додати в тісто просіяне борошно, щоразу перемішуючи тісто силіконовою лопаткою до однорідної консистенції. Замісити м’яке еластичне тісто. Якщо тісто прилипатиме до рук, трохи змастити їх олією і продовжувати вимішувати до однорідності. Додавати більше борошна не потрібно, бо пиріжки вийдуть не такими повітряними. Готове тісто перекласти у глибокий посуд, змащений олією. Накрити миску з тістом харчовою плівкою або рушником. Залишити тісто в теплому місці на 1-1,5 год. За цей час тісто має збільшитися в об’ємі у кілька разів.
Тісто, що підійшло, обім’яти руками, розділити на частини вагою по 60-70 г. Кожен шматочок тіста скачати в кулю. Потім кожну трохи розкачати на кружальце, у центр покласти ложечку шоколадної пасти.
Ретельно защипнути краї тіста, формуючи пиріжок. Зверху додатково можна зробити фігурну косичку, щоб шов добре тримався і шоколад не витік при випіканні.
Викласти заготовки на деко, застелене пергаментним папером. Залишити пиріжки під рушником на 20 хв. Перед випіканням змастити збитим яйцем.
Випікати у заздалегідь розігрітій до 180°С духовці близько 20 хв. Коли пиріжки збільшаться у розмірі і підрум’яняться, вони будуть готові.
Готову випічку остудити на решітці до кімнатної температури. Подавати з чашкою чаю або кави.