Пиріг з капустою
Сезонний рецепт з молодої капусти
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/457302/pyrih.jpg)
- 280 г борошна,
- 130 г вершкового масла,
- 200 мл вершків,
- 80 г твердого сиру,
- 2 стебла цибулі-порею,
- 1 ст. ложка оливкової олії,
- 500 г білокачанної капусти,
- 2 яйця,
- 1 жовток,
- сіль і перець – до смаку.
Змішати борошно та олію до стану крихт. Перекласти у миску і перемішати з половиною натертого сиру (найкраще пармезану), влити 75 мл холодної води та замісити тісто. Скачати тісто в кулю, загорнути у плівку та покласти на 30 хв у холодильник.
У великій пательні розігріти олію, додати нарізану цибулю, готувати 10 хв. Потім викласти нашатковану капусту і готувати разом 15-20 хв на середньому вогні. Розігріти духовку до 200°С. Розкачати охолоджене тісто, викласти у форму, сформувавши бортики. Постелити пергамент всередину і засипати суху квасолю або горох. Поставити форму в духовку на 10-15 хв, щоб основа трохи запеклася. Після цього зняти квасолю та пергамент і запікати основу для пирога ще 5-7 хв.
Зменшити температуру духовки до 150-170°С. Змішати яйця, жовток, вершки і сир, що залишився. Викласти начинку у форму для пирога, посолити, поперчити і вилити яєчну масу. Випікати пиріг у духовці ще 40 хв.