Передплатити

Пиріг з капустою

Сезонний рецепт з молодої капусти


Пиріг з капустою
  • 280 г борошна,
  • 130 г вершкового масла,
  • 200 мл вершків,
  • 80 г твердо­го сиру,
  • 2 стебла цибулі-порею,
  • 1 ст. ложка оливкової олії,
  • 500 г білока­чанної капусти,
  • 2 яйця,
  • 1 жовток,
  • сіль і перець – до смаку.

Змішати борошно та олію до стану крихт. Перекласти у миску і перемішати з половиною натертого сиру (найкраще пармезану), влити 75 мл холодної води та замісити тісто. Скачати тісто в кулю, загорнути у плівку та покласти на 30 хв у холодильник.

У великій пательні розігріти олію, до­дати нарізану цибулю, готувати 10 хв. Потім викласти нашатковану капусту і готувати разом 15-20 хв на середньому вогні. Розігріти духовку до 200°С. Розка­чати охолоджене тісто, викласти у фор­му, сформувавши бортики. Постелити пергамент всередину і засипати суху квасолю або горох. Поставити форму в духовку на 10-15 хв, щоб основа трохи запеклася. Після цього зняти квасолю та пергамент і запікати основу для пирога ще 5-7 хв.

Зменшити температуру духовки до 150-170°С. Змішати яйця, жовток, верш­ки і сир, що залишився. Викласти начин­ку у форму для пирога, посолити, попер­чити і вилити яєчну масу. Випікати пиріг у духовці ще 40 хв.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»