Передплата 2024 «Добрий господар»

Дріжджові булочки

Рецепт від "Доброго господаря"

  • 2,5 ч. ложки активних сухих дріжджів,
  • 1/2 склянки теплої води,
  • 3/4 склянки теплого мо­лока,
  • 1/2 склянки розтопленого масла + 4 ст. ложки для змащування,
  • 1/3 склянки цукру,
  • 1/4 ч. ложки солі,
  • 3 жовтки великих яєць,
  • бо­рошно,
  • 1 ч. ложка ванільного екстракту,
  • цу­крова пудра – для присипання.

Дріжджі залити водою на 5 хв або поки суміш не стане пінистою. Додати молоко, розтоплене масло, цукор, сіль, жовтки і ванільний екстракт. Добре перемішати дерев’яною ложкою. Потрохи всипати борошно, помішуючи. Розмішувати тісто дерев’яною ложкою, поки воно не збереться в центрі чаші. Накрити миску кухонним рушником на 60-90 хв, щоб тісто піднялося.

Викласти тісто на обробну дошку, присипа­ну борошном, розкачати прямокутник близько 45х35 см. Змастити тісто розтопленим маслом. Нарізати довгий бік тіста на 8 або 9 смужок. Згор­нути смужки в рулони або спіралі. Розкласти їх на деку, вистеленому пергаментом. Прикрити папе­ром і дати піднятися впродовж 1 год.

Розігріти духовку до 180°С і випікати 12-18 хв або до легкого золотистого кольору. Посипати цукровою пудрою.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини