Дріжджові булочки
Рецепт від "Доброго господаря"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/455916/bulochky.jpg)
- 2,5 ч. ложки активних сухих дріжджів,
- 1/2 склянки теплої води,
- 3/4 склянки теплого молока,
- 1/2 склянки розтопленого масла + 4 ст. ложки для змащування,
- 1/3 склянки цукру,
- 1/4 ч. ложки солі,
- 3 жовтки великих яєць,
- борошно,
- 1 ч. ложка ванільного екстракту,
- цукрова пудра – для присипання.
Дріжджі залити водою на 5 хв або поки суміш не стане пінистою. Додати молоко, розтоплене масло, цукор, сіль, жовтки і ванільний екстракт. Добре перемішати дерев’яною ложкою. Потрохи всипати борошно, помішуючи. Розмішувати тісто дерев’яною ложкою, поки воно не збереться в центрі чаші. Накрити миску кухонним рушником на 60-90 хв, щоб тісто піднялося.
Викласти тісто на обробну дошку, присипану борошном, розкачати прямокутник близько 45х35 см. Змастити тісто розтопленим маслом. Нарізати довгий бік тіста на 8 або 9 смужок. Згорнути смужки в рулони або спіралі. Розкласти їх на деку, вистеленому пергаментом. Прикрити папером і дати піднятися впродовж 1 год.
Розігріти духовку до 180°С і випікати 12-18 хв або до легкого золотистого кольору. Посипати цукровою пудрою.