Передплата 2024 «Добра кухня»

Запечена картопля

Крута картопля на щодень

  • 3 великі картоплини,
  • 60 г твердо­го сиру,
  • 3 дрібки солі,
  • 50-60 г верш­кового масла,
  • 2-3 ч. ложки посічено­го кропу (можна замороженого).

Картоплю ретельно вимити, бо запі­катимете її у шкірці.

Кожну бульбу окремо загорнути у фольгу (якщо вона дуже тонка, то у два шари).

Запікати в духовці на решітці при 200°С 1,5-2 год. Іноді варто переверта­ти для рівномірного приготування. Га­рячі бульби акуратно розрізати ножем, але не до кінця. Посолити. І розім’яти за допомогою виделки так, щоб шкірка за­лишилася цілою. Додати вершкове мас­ло, ще раз розім’яти.

У розріз викласти натертий сир та ароматну зелень. Ледь втиснути на­чинку, щоб вона опинилася всередині. Знову загорнути картоплину у фольгу. Повернути до вимкненої, але все ще га­рячої духовки буквально на 3-5 хв, щоб сир встиг розплавитися.

Найпопулярніші наповнювачі – ков­баски, сосиски, салати (олів’є, крабо­вий), смажені гриби, маслини, марино­вані огірки…

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини