Запечена картопля
Смачна запечена картопля. Дізнайтесь рецепт від «Доброї кухні»
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/454318/pechena-kartoplia.jpg)
- 3 великі картоплини,
- 60 г твердого сиру,
- 3 дрібки солі,
- 50−60 г вершкового масла,
- 2−3 ч. ложки посіченого кропу (можна замороженого).
Картоплю ретельно вимити, бо запікатимете її у шкірці.
Кожну бульбу окремо загорнути у фольгу (якщо вона дуже тонка, то у два шари).
Запікати в духовці на решітці при 200°С 1,5−2 год. Іноді варто перевертати для рівномірного приготування. Гарячі бульби акуратно розрізати ножем, але не до кінця. Посолити. І розім'яти за допомогою виделки так, щоб шкірка залишилася цілою. Додати вершкове масло, ще раз розім'яти.
У розріз викласти натертий сир та ароматну зелень. Ледь втиснути начинку, щоб вона опинилася всередині. Знову загорнути картоплину у фольгу. Повернути до вимкненої, але все ще гарячої духовки буквально на 3−5 хв, щоб сир встиг розплавитися.
Найпопулярніші наповнювачі - ковбаски, сосиски, салати (олів'є, крабовий), смажені гриби, маслини, мариновані огірки…