Квасолевий суп з фрикадельками
Рецепт від "Доброї кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/452788/sup-kvasolia.jpg)
- 500 г м’яса (або 250 г копченої свинини)
- 300 г квасолі
- 1 морквина
- 1 петрушка (корінь і зелень)
- 1 цибулина
- 2-3 картоплини
- 2 ст. ложки томатної пасти
- 1 ст. ложка вершкового масла
Для фрикадельок:
- 300-350 г фаршу (яловичина+свинина)
- 1 яйце
- 1 ст. ложка манної крупи
- 1-2 ст. ложки натертого сиру
- сіль, чорний мелений перець
- борошно - для панірування
З сирого чи копченого м‘яса приготувати бульйон.
Замочити в холодній воді квасолю - на 4 год, воду злити і покласти квасолю в м’ясний бульйон. Варити на малому вогні.
Пасерувати посічену цибулю до прозорості, додати дрібно нарізані корінь петрушки та моркву.
Коли квасоля буде м’якою, додати нарізану картоплю і заправку, посолити і всипати улюблені приправи, варити 15-20 хв.
Змішати фарш, яйце, манку, натертий сир, сіль, перець. Добре вибити.
Сформувати невеликі фрикадельки та обваляти їх у борошні.
Додати у бульйон фрикадельки, довести до кипіння та варити ще 7-10 хв.
Перед подачею посипати посіченою зеленню петрушки.