Передплата 2025 «Добра кухня»

Квасолевий суп з фрикадельками

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 500 г м’яса (або 250 г копченої свинини)
  • 300 г квасолі
  • 1 морквина
  • 1 петрушка (корінь і зелень)
  • 1 цибулина
  • 2-3 картоплини
  • 2 ст. ложки томатної пасти
  • 1 ст. ложка вершкового масла

Для фрикадельок:

  • 300-350 г фаршу (яловичина+свинина)
  • 1 яйце
  • 1 ст. ложка манної крупи
  • 1-2 ст. ложки натертого сиру
  • сіль, чорний мелений перець
  • борошно - для панірування

З сирого чи копченого м‘яса приготувати бульйон.

Замочити в холодній воді квасолю - на 4 год, воду злити і покласти квасолю в м’ясний бульйон. Варити на малому вогні.

Пасерувати посічену цибулю до прозорості, додати дрібно нарізані корінь петрушки та моркву.

Коли квасоля буде м’якою, додати нарізану картоплю і заправку, посолити і всипати улюблені приправи, варити 15-20 хв.

Змішати фарш, яйце, манку, натертий сир, сіль, перець. Добре вибити.

Сформувати невеликі фрикадельки та обваляти їх у борошні.

Додати у бульйон фрикадельки, довести до кипіння та варити ще 7-10 хв.

Перед подачею посипати посіченою зеленню петрушки.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»