Передплата 2024 «Добра кухня»

Горщики з куркою та сиром

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 400 г курки (м’яса без кістки)
  • 2 ріпчасті цибулини
  • 300 г печериць
  • 3 ст. ложки соєвого соусу
  • 4 ст. ложки олії
  • 1/2 ч. ложки чорного меленого перцю
  • 200 г листкового дріжджового тіста
  • 200 г плавленого або твердого сиру
  • 10 г кореня імбиру
  • 100 мл жирного молока
  • 4 картоплини

Куряче філе дрібно нарізати. Цибулю почистити, нарізати якомога дрібнішими кубиками. Печериці очистити, помити та нарізати. Так само з картоплею — її нарізати кубиками або соломкою.

У пательню налити олію. Висипати всі підготовлені продукти разом та обсмажувати близько 5 хв. Для цього краще використовувати пательню з тефлоновим покриттям, щоб нічого не прилипало.

Через 5 хв додати соєвий соус та молоко. Дуже доречним буде дрібно нарізаний корінь імбиру. Тримати на вогні, поки молоко випарується наполовину.

Розкласти картоплю з грибами та куркою у форми із вогнетривкого скла. Можна додати у кожну ще по 50 мл молока, якщо хочете, щоб страва була рідшою.

На кожну порцію натерти сир.

Листкове дріжджове тісто розділити на квадрати. Кожну форму накрити квадратом, щоб куточки звисали. Змастити тісто яєчним жовтком.

Запікати в духовці при 180°С 20-25 хв. Через 10 хв, коли верх зарум’яниться, накрити тісто шматочками фольги. Або ж змастити жовтком за 7 хв до кінця запікання. Страву подавати гарячою.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини