Передплата 2024 «Добра кухня»

Торт «Яблучні хмаринки»

Рецепт від "Доброго господаря"

Тісто: 3 яйця (150 г), 150 г борош­на, 120-150 г цукру, 150 г вершкового масла.

Крем: 350 г сметани від 18%, 3 ст. ложки цукрової пудри, 16 г загущува­ча.

Начинка: 2 яблука, 300 мл яблучно­го соку, яблучне варення – до смаку, 20 г желатину.

Просочення: 100-150 мл яблучно­го соку.

Додатково: 1 ч. ложка розпушува­ча, 1-2 ч. ложки ванільного цукру.

Тісто. Роз­ділити яйця на білки та жовтки. Жовтки збити з цукром.

Вершкове масло розтопи­ти, охолодити до теплого і до­дати до жовтків, збити. Всипати борошно. Можна додати й розпушувач. Перемішати до однорід­ного стану.

Білки збивати упродовж щонайменше 2 хв на щільну піну і вмішати їх у тісто.

Перекласти тісто у роз’ємну форму діам. 18-20 см, її можна не змащувати олією. Бажано викласти пекарським па­пером. Випікати в духовці при 160-180°С близько 45 хв. Перевірити готовність дерев’яною зубочисткою.

Крем. Збити сметану близько 1 хв. Продовжуючи збивання, додати до неї загусник і, за бажання, ванільний цукор і збивати ще близько 1 хв. До використан­ня тримати крем у холодильнику.

Бісквітну заготовку охолодити і розрі­зати впоперек на три коржі.

Збирати торт у спеціальному кільці або роз’ємній формі. Кожен корж про­сочити, занурюючи його в блюдо з 30-50 мл яблучного соку (солодкого магазин­ного). Змастити нижній і середній коржі сметанним кремом. Накрити третім кор­жем. Поставити у холодильник.

Начинка. Розмішати желатин у 150 мл яблучного соку, нагріти до 60°С, постійно помішуючи. Потім влити ще 150 мл яблуч­ного соку, в який додати за бажання і за смаком якесь яблучне варення (домаш­нє чи куплене яблучне з корицею). Яблу­ка очистити від шкірки, м’якоть нарізати дрібними кубиками. Викласти яблука на третій (верхній) корж, налити приблизно третину заготовки желе.

Поставити у холодильник або навіть у морозилку на кілька хвилин, щоб желе трохи схопилося. Потім вилити решту желе. Коли желе застигне, торт можна подавати. Тримати торт до подачі в хо­лодильнику.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини