Передплата 2024 ВЗ

Сирник з маком, яблуками і горіхами

Рецепт від "Доброго господаря"

Для горіхового тіста: 4 яйця, 1/2 склянки цукру, 1/2 склянки мелених волоських го­ріхів, 1/2 склянки борошна, 1 ч. ложка роз­пушувача.

Для основи: 200 г борошна, 100 г мар­гарину, 80 г цукрової пудри, 2 жовтки, 1 ч. ложка розпушувача, 1-2 ст. ложки смета­ни.

Для макової маси: 300 г маку, 1 склянка цукру, 1 жовток, 50 г подрібнених горіхів, 50 г масла, 5 білків, 1/2 ч. ложки розпушу­вача.

Для сирної маси: 1 кг сиру (двічі змеле­ного), 120 г масла, 300 г цукрової пудри, 6 яєць, 10 г ванільного цукру, сік 1 лимона, 1 ст. ложка борошна, 1 ст. ложка крохмалю, 1 ч. ложка розпушувача.

Для яблучної маси: 1 кг яблук, 1/2 склян­ки цукру, 1 червоне желе.

Додатково: глазур, кокосова стружка.

Горіховий корж. Білки відокремити від жовтків, збити на пухку піну, по ложці до­дати цукор, постійно збиваючи. Зменшити швидкість міксера і по одному додати жовт­ки, не припиняючи збивання. Змішати бо­рошно, мелені горіхи та розпушувач, вси­пати до яєчної маси, акуратно вимішати. Перекласти тісто у форму (25х35 см), за­стелену пергаментом, випікати при 180°С 30-40 хв. Вийняти корж із форми, залишити охолонути.

Основа. Борошно, розпушувач та цукрову пудру змішати, додати маргарин, руками пе­ретерти на крихту, додати жовтки та сметану, швидко замісити тісто. Розкачати тісто і ви­класти у форму, застелену пергаментом. По­ставити форму в холодильник.

Макова маса. Мак запарити і добре зби­ти в блендері (або змолоти 2-3 рази на м’ясорубці з густим ситечком). Масло збити з цукром на пухку масу, додати жовток, ще раз добре збити. Додати мак та подрібне­ні горіхи, добре перемішати. Білки збити на стійку піну і акуратно вимішати з маковою масою. Викласти на тісто-основу.

Сирна маса. Дуже швидко приготувати сирну масу. М’яке масло збити на пухку масу разом із цукром, додати жовтки, ще раз до­бре збити. До масляної маси додати по­рціями сир, постійно збиваючи, сік лимона, борошно, крохмаль і розпушувач. Добре все вимішати. Білки збити на пухку масу та аку­ратно вимішати з сиром.

Вийняти форму з коржем із холодильни­ка, рівномірно розкласти на ньому макову масу, зверху – сирну масу, намагаючись рів­номірно розподілити по всій площині фор­ми. Випікати у розігрітій до 170°С духовці 1 год 30 хв.

Яблучна маса. Яблука почистити, натерти на грубій тертці. Поставити на вогонь, дода­ти цукор і тушкувати до зм’якнення. Зняти з вогню, всипати порошок желе, добре вимі­шати. Залишити, щоб трохи охололо. Ще га­рячу масу викласти на маково-сирний корж, зверху відразу – горіховий корж.

Приготувати глазур, полити зверху сир­ник, за бажання посипати кокосовою струж­кою.

Більше рецептів у рубриці «Кухня

Схожі новини