Передплата 2025 «Добра кухня»

Півень у білому вині

Рецепти для святкового столу

  • 2 кг м’яса півня, нарізаного на порційні шматки
  • борошно - для панірування
  • 2 цибулини
  • 5 стебел зеленої цибулі
  • 500 мл білого сухого вина
  • 3 ст. ложки оливкової олії
  • сіль, чорний мелений перець
  • 250 г печериць

Посолити шматки м’яса і обваляти їх у борошні.

У каструлі з товстим дном розігріти на середньому вогні 2 ст. ложки оливкової олії. Обсмажувати в ній м’ясо близько 5 хв, стежачи, щоб воно підрум’янилося, але не підгоріло. Потім додати в каструлю всю цибулю і смажити ще близько 5 хв.

Зцідити з каструлі жир, долити до м’яса вино, посолити і поперчити.

Зменшити вогонь, накрити каструлю кришкою і тушкувати 50 хв.

У пательні на оливковій олії обсмажити гриби, поки не випарується сік. Додати обсмажені гриби в каструлю з м’ясом і залишити на вогні ще на 15 хв.

Вийняти з каструлі шматки м’яса і збільшити вогонь. Постійно помішуючи, варити соус, доки об‘єм не зменшиться, а сам він не загусне — близько 10 хв.

Скласти м’ясо у каструлю, закип‘ятити і відразу подавати.

Більше рецептів тут