Півень у білому вині
Рецепти для святкового столу
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/448832/piven-u-bilomu-vyni.jpg)
- 2 кг м’яса півня, нарізаного на порційні шматки
- борошно - для панірування
- 2 цибулини
- 5 стебел зеленої цибулі
- 500 мл білого сухого вина
- 3 ст. ложки оливкової олії
- сіль, чорний мелений перець
- 250 г печериць
Посолити шматки м’яса і обваляти їх у борошні.
У каструлі з товстим дном розігріти на середньому вогні 2 ст. ложки оливкової олії. Обсмажувати в ній м’ясо близько 5 хв, стежачи, щоб воно підрум’янилося, але не підгоріло. Потім додати в каструлю всю цибулю і смажити ще близько 5 хв.
Зцідити з каструлі жир, долити до м’яса вино, посолити і поперчити.
Зменшити вогонь, накрити каструлю кришкою і тушкувати 50 хв.
У пательні на оливковій олії обсмажити гриби, поки не випарується сік. Додати обсмажені гриби в каструлю з м’ясом і залишити на вогні ще на 15 хв.
Вийняти з каструлі шматки м’яса і збільшити вогонь. Постійно помішуючи, варити соус, доки об‘єм не зменшиться, а сам він не загусне — близько 10 хв.
Скласти м’ясо у каструлю, закип‘ятити і відразу подавати.