Передплата 2024 «Добрий господар»

Чебуреки з картоплею і грибами

Пісні кулінарні експерименти

Тісто: 270 г пшеничного борошна + для розкачування, 150 мл води, 3 дрібки солі.

Начинка: 50 г ріпчастої цибулі, 20 г свіжого кропу, 100 г печериць, 300 г картопляного пюре, сіль і перець — до смаку; олія — для смаження.

У миску просіяти борошно, додати сіль, залити окропом. Борошно одра­зу починає заварюватися. Перемішати тісто спершу ложкою, згодом — руками. Присипати стільницю борошном, замі­шувати на ній тісто, коли перестане лип­нути до рук, загорнути у плівку і покласти в морозилку на 10 хв.

У пательні на олії підсмажити нарізані печериці з цибулею, посолити і поперчи­ти. Додати в картопляне пюре, зварене на воді, гриби із цибулею, подрібнений свіжий кріп, перемішати.

Тісто скрутити в джгут, нарізати на 11 частин. Кожну розкачати на тонкий кор­жик. У нижню частину викласти начинку з картоплі із грибами. Трохи притисну­ти. Накрити начинку верхньою частиною коржика. Сформувати за допомогою ножа для різання чебуреків фігурний край, допомогти формувати виделкою.

Смажити чебуреки на добре розігрітій пательні з олією, по 1,5 хв із двох боків. Виймати на паперовий рушник — щоб позбутися зайвої олії. Подавати до столу гарячими або теплими.

Більше рецептів тут

Схожі новини