Чебуреки з картоплею і грибами
Як приготувати пісні чебуреки з картоплею і грибами. Рецепт від «Доброї кухні»
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/447482/chebureky.jpg)
Тісто: 270 г пшеничного борошна + для розкачування, 150 мл води, 3 дрібки солі.
Начинка: 50 г ріпчастої цибулі, 20 г свіжого кропу, 100 г печериць, 300 г картопляного пюре, сіль і перець — до смаку; олія — для смаження.
У миску просіяти борошно, додати сіль, залити окропом. Борошно одразу починає заварюватися. Перемішати тісто спершу ложкою, згодом — руками. Присипати стільницю борошном, замішувати на ній тісто, коли перестане липнути до рук, загорнути у плівку і покласти в морозилку на 10 хв.
У пательні на олії підсмажити нарізані печериці з цибулею, посолити і поперчити. Додати в картопляне пюре, зварене на воді, гриби із цибулею, подрібнений свіжий кріп, перемішати.
Тісто скрутити в джгут, нарізати на 11 частин. Кожну розкачати на тонкий коржик. У нижню частину викласти начинку з картоплі із грибами. Трохи притиснути. Накрити начинку верхньою частиною коржика. Сформувати за допомогою ножа для різання чебуреків фігурний край, допомогти формувати виделкою.
Смажити чебуреки на добре розігрітій пательні з олією, по 1,5 хв із двох боків. Виймати на паперовий рушник — щоб позбутися зайвої олії. Подавати до столу гарячими або теплими.