Листкові булочки
Листкові булочки: пісні кулінарні експерименти від «Доброї кухні». Дізнайтесь більше у статті
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/447481/bulochky.jpg)
210 мл води, 300 г пшеничного борошна, 1 ч. ложка (з гіркою) цукру, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка сухих дріжджів.
Дріжджі з цукром залити теплою водою. Залишити на 5−10 хв. Просіяти борошно, додати сіль. Замісити некруте тісто. Накрити та поставити в тепле місце. Тісто, що піднялося, розкачати на пласт. Можна присипати стіл борошном або змастити олією. Склянкою вирізати із тіста кружальця. Скласти купкою по 3−4 кружальці, змащуючи їх трохи водою.
Перекласти булочки на деко, застелене папером для випічки. Накрити та залишити на 15−20 хв у теплому місці. Випікати листкові булочки при 220 °C до рум’яного кольору.