Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Листкові булочки

Пісні кулінарні експерименти

210 мл води, 300 г пшеничного бо­рошна, 1 ч. ложка (з гіркою) цукру, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка сухих дріж­джів.

Дріжджі з цукром залити теплою во­дою. Залишити на 5−10 хв. Просіяти бо­рошно, додати сіль. Замісити некруте тісто. Накрити та поставити в тепле міс­це. Тісто, що піднялося, розкачати на пласт. Можна присипати стіл борошном або змастити олією. Склянкою вирізати із тіста кружальця. Скласти купкою по 3−4 кружальці, змащуючи їх трохи во­дою.

Перекласти булочки на деко, засте­лене папером для випічки. Накрити та залишити на 15−20 хв у теплому місці. Випікати листкові булочки при 220 °C до рум’яного кольору.

Більше рецептів тут

Схожі новини