Передплата 2024 ВЗ

Морквяне печиво

Пісні кулінарні експерименти

1,5 склянки натертої моркви, 1,5 склянки пластівців з круп і злаків (гер­кулесу, пшеничних або багатозлако­вих), близько 1,5 склянки борошна, цукор або мед — до смаку, 1/3 склян­ки олії, 1 ч. ложка розпушувача, дріб­ка солі, прянощі (апельсинова цедра, ванільний цукор…) — до смаку.

Все або частину пшеничного борошна вищого ґатунку можна замінити на інше — корисніше, наприклад, цілозернове.

Сиру моркву вимити, очистити і на­терти на тертці або подрібнити бленде­ром. Натерта на тертці морква виходить соковитішою, тому кількість борошна може змінитися.

Влити олію без запаху, додати цукор або мед. Перемішати. Додати пластівці, сіль та вибрані види борошна з розпушу­вачем. Перемішати на однорідну масу, тісто вийде досить грубим.

Можна відразу ж формувати печиво та випікати, а можна залишити на деякий час, щоб злакові пластівці набрякли.

Розкласти морквяне тісто, розкача­не завтовшки близько 1 см, на змащене деко. Потім вирізати майбутнє печиво і випікати в розігрітій до 200 °C духовці близько 20 хв або до зарум’янювання.

Більше рецептів тут

Схожі новини