Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Теплий цибульний салат

Рецепт від "Доброї кухні"

400 г картоплі (8 середніх бульб)

Для заправки:

  • ½ білої великої цибулини
  • ½ червоної великої цибулини
  • 5 стебел зеленої цибулі
  • 10 гілочок кінзи (або іншої зелені)
  • 50 г чорносливу (8 великих плодів)
  • 1 великий зубчик часнику
  • ¼ ч. ложки хмелі-сунелі
  • 4 листочки базиліку
  • 3 ст. ложки винного оцту 6%
  • 3 ст. ложки олії
  • ½ ч. ложки солі
  • 1 ч. ложка цукру
  • ¾ стручка перцю чилі

Зварити картоплю в підсоленій воді і кожну бульбу розрізати на вісім частин. Можна готову картоплю притиснути виделкою або товкачиком, щоб трохи сплюснулася і тріснула. Тоді заправка краще просочиться, і смак салату буде більш гармонійним.

Білу і червону цибулю, а також чорнослив нарізати соломкою. Зелену цибулю і зелень подрібнити.

Змішати оцет, цукор, сіль, олію, вичавлений часник, базилік і хмелі-сунелі. Збити занурювальним блендером.

Подрібнити перець чилі без насіння.

Додати перець чилі до овочів і зелені разом із заправкою. Перемішати і додати до картоплі з чорносливом. Ще раз перемішати, скуштувати на сіль і відразу подавати.

Більше рецептів тут

Схожі новини