Передплата 2024 «Добра кухня»

Картопляний суп-пюре з селерою

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 450 г картоплі
  • 100 г кореня селери
  • 100 г моркви
  • 1 ст. ложка олії
  • сіль, чорний перець — до смаку
  • прянощі (мускатний горіх, куркума…) — до смаку
  • 400 мл води
  • 300 мл молока
  • 10−15 г свіжого імбиру

Для подачі:

  • свіжа зелень
  • сухарики
  • насіння
  • мелена паприка

Вагу овочів вказано в очищеному вигляді.

Очищені моркву і селеру грубо нарізати. Імбир почистити і натерти на дрібній тертці.

На дні каструлі розігріти олію, трохи прогріти в ній прянощі і викласти підготовлені моркву, селеру та імбир. Періодично помішуючи, обсмажити овочі до легкого рум’янцю. Додати очищену картоплю. Залити киплячою водою і після закипання варити 20 хв. Потім додати сіль. Влити молоко, довести до кипіння, проварити хвилину і зняти з вогню. Подрібнити готові овочі за допомогою занурювального блендера на ніжне пюре.

Подавати суп-пюре зі свіжою зеленню, хрусткими сухариками, насінням та меленою паприкою.

Більше рецептів тут

Схожі новини