Передплата 2024 «Добра кухня»

Крем-суп із білих грибів

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 30 г сушених або 200 г заморожених білих грибів
  • 3 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 склянка бульйону (курячого або овочевого)
  • 1 склянка рідини з-під грибів
  • 200 мл вершків 10%
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • сушені італійські трави — до смаку
  • сіль, чорний мелений перець
  • грінки та свіжа зелень — для подачі

Сушені гриби замочити на ніч у холодній воді. Рідину з-під грибів зберегти. Якщо заморожені, то розморозити і злити рідину.

Гриби обсушити на паперовому рушнику. Почистити і нарізати не дуже дрібно цибулю. Картоплю нарізати великими кубиками.

У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло з оливковою олією.

Обсмажити цибулю до прозорості. Додати гриби. Обсмажувати 5 хв. Потім додати картоплю та італійські трави.

Млоїти суміш близько 3 хв. Залити бульйоном і рідиною з-під грибів (можна замінити водою або бульйоном).

Варити близько 20 хв. Картопля має стати м’якою. Зняти з вогню.

Збити на пюре блендером з очищеним зубчиком часнику. Повернути на вогонь. Додати вершки і бульйон, якщо подобається рідша консистенція супу. Посолити, поперчити. Довести до кипіння.

Подавати з грінками, обсмаженими грибами, свіжою зеленню, оливковою олією.

Більше рецептів тут

Схожі новини