Квасолевий суп
Рецепт від "Доброї кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/447029/kvasolevyi-sup.jpg)
- 250 г темної квасолі
- 300 г копченої свинячої рульки або ребер
- 1 велика морквина
- 1 стебло селери
- 1 зелений болгарський перець
- 100 г сирокопченої ковбаси — за бажання
- 4 ст. ложки борошна
- 200 г сметани
- 3 зубчики часнику
- 2 ст. ложки паприки
- 1 ч. ложка оцту
- 1 пучок петрушки
Для чіпетке:
- 1 яйце
- 150 г борошна
- дрібка солі
Квасолю замочити звечора.
За цей час один раз промити, поміняти воду.
У 2 літрах води зварити свинячу рульку або ребра до напівготовності. Додати набряклу квасолю і варити до напівготовності квасолі.
Вийняти м’ясо. Посолити до смаку.
Моркву нарізати кружальцями.
Перець очистити від насіння, нарізати кубиками. Селеру теж нарізати кубиками. Додати овочі в суп.
Борошно перемішати з паприкою, вичавленим часником.
Додати трохи води і розмішати до однорідності, щоб не було грудок.
Додати сметану і оцет, розмішати до однорідного стану. За бажання додати зелень петрушки.
Вилити заправку у суп, розмішати, варити до загустіння супу.
З ребер очистити м’якоть. Додати у суп нарізану кубиками свинячу м’якоть і ковбасу. Після цього готувати суп ще 10 хв.
У традиційний варіант супу додають ще чіпетке. З борошна, яйця і дрібки солі замісити густе тісто, розкачати і відщипувати маленькі нерівні шматочки, які варити у підсоленій воді близько 5 хв, потім додати у суп. Можна зварити чіпетке й у супі.