Передплата 2024 «Добрий господар»

Квасолевий суп

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 250 г темної квасолі
  • 300 г копченої свинячої рульки або ребер
  • 1 велика морквина
  • 1 стебло селери
  • 1 зелений болгарський перець
  • 100 г сирокопченої ковбаси — за бажання
  • 4 ст. ложки борошна
  • 200 г сметани
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. ложки паприки
  • 1 ч. ложка оцту
  • 1 пучок петрушки

Для чіпетке:

  • 1 яйце
  • 150 г борошна
  • дрібка солі

Квасолю замочити звечора.

За цей час один раз промити, поміняти воду.

У 2 літрах води зварити свинячу рульку або ребра до напівготовності. Додати набряклу квасолю і варити до напівготовності квасолі.

Вийняти м’ясо. Посолити до смаку.

Моркву нарізати кружальцями.

Перець очистити від насіння, нарізати кубиками. Селеру теж нарізати кубиками. Додати овочі в суп.

Борошно перемішати з паприкою, вичавленим часником.

Додати трохи води і розмішати до однорідності, щоб не було грудок.

Додати сметану і оцет, розмішати до однорідного стану. За бажання додати зелень петрушки.

Вилити заправку у суп, розмішати, варити до загустіння супу.

З ребер очистити м’якоть. Додати у суп нарізану кубиками свинячу м’якоть і ковбасу. Після цього готувати суп ще 10 хв.

У традиційний варіант супу додають ще чіпетке. З борошна, яйця і дрібки солі замісити густе тісто, розкачати і відщипувати маленькі нерівні шматочки, які варити у підсоленій воді близько 5 хв, потім додати у суп. Можна зварити чіпетке й у супі.

Більше рецептів тут

Схожі новини