Суп-пюре із запечених овочів
Рецепт від "Доброї кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/447025/sup-piure.jpg)
- 2 баклажани
- 2 болгарські перці
- 3 зубчики часнику
- 1 червона цибулина
- 400 мл овочевого бульйону
- 1 банка томатів у власному соку
- 2 ст. ложки оливкової олії
- сіль, перець, базилік — до смаку
Баклажани, перці і цибулю нарізати великими шматками, скропити оливковою олією. Посолити і викласти на деко поряд з очищеним часником. Запікати в розігрітій до 180 °C духовці 40 хв. Під час запікання один раз перевернути на інший бік.
Коли охолонуть, зняти шкірку і вирізати щільні місця, має залишитися лише м’якоть.
Овочі разом з томатами у власному соку збити у блендері на однорідну консистенцію.
Пюре викласти в об’ємну каструлю і довести до потрібної консистенції за допомогою овочевого бульйону. Посолити, поперчити і перемішати. Готову страву прикрасити свіжим базиліком або сухариками.