Передплата 2024 «Добра кухня»

Пампушки з яблуками

Рецепт від "Доброго господаря"

Для начинки: 3 яблука, 50 г цу­кру, ¼ ч. ложки меленої кориці.

Для тіста: 100 мл кефіру, 170 г борошна, ¼ ч. ложки соди, ¼ ч. ложки солі; вершкове масло — для змащу­вання.

Яблука нарізати дрібними кубиками (або натер­ти на грубій тертці), змішати з цукром і корицею.

Кефір кімнатної температури змішати із содою і залишити на 5 хв. Додати просіяне борошно і сіль, замісити тісто, що ледь липне до рук.

Стільницю присипати борошном і викласти тіс­то, розділити на 3 частини. Кожну розкачати не дуже тонко, викласти по центру яблучну начинку і защипнути краї.

Пампушки розкачати качалкою не дуже тонко із защипленого боку.

На пательні розтопити невеликий шматочок вершкового масла, викласти пампушок швом до­низу і обсмажити на вогні нижче середнього по 5 хв з кожного боку. Гарячі пампушки зверху змас­тити вершковим маслом.

Більше рецептів тут

Схожі новини