Пампушки з яблуками
Рецепт від "Доброго господаря"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/446783/pampushky.jpg)
Для начинки: 3 яблука, 50 г цукру, ¼ ч. ложки меленої кориці.
Для тіста: 100 мл кефіру, 170 г борошна, ¼ ч. ложки соди, ¼ ч. ложки солі; вершкове масло — для змащування.
Яблука нарізати дрібними кубиками (або натерти на грубій тертці), змішати з цукром і корицею.
Кефір кімнатної температури змішати із содою і залишити на 5 хв. Додати просіяне борошно і сіль, замісити тісто, що ледь липне до рук.
Стільницю присипати борошном і викласти тісто, розділити на 3 частини. Кожну розкачати не дуже тонко, викласти по центру яблучну начинку і защипнути краї.
Пампушки розкачати качалкою не дуже тонко із защипленого боку.
На пательні розтопити невеликий шматочок вершкового масла, викласти пампушок швом донизу і обсмажити на вогні нижче середнього по 5 хв з кожного боку. Гарячі пампушки зверху змастити вершковим маслом.